5.9.2016 13:03

Αλλάζει το οδικό δίκτυο της Βόρειας Χίου

400.000 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΑΜΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΡΔΑΜΥΛΩΝ

Μια σειρά από σημαντικές και αναγκαίες παρεμβάσεις θα πραγματοποιήσει η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου για την βελτίωση του οδικού δικτύου που εδώ και χρόνια παρουσιάζει σχεδόν μόνιμες βλάβες στη βόρεια Χίο.

Το έργο θα πραγματοποιηθεί στο επαρχιακό δίκτυο Αμανής και Καρδαμύλων με προϋπολογισμό 400.000 ευρώ και θα εκτελεστούν οι παρακάτω εργασίες:

 - Άρση καταπτώσεων και προστασία πρανών µε τοποθέτηση λίθων λατομείου, καθαρισμός και μόρφωση τάφρων, καθαρισμός οχετών, ανακατασκευή τοίχων αντιστήριξης, επισκευή γεφυριών που βρίσκονται στις διαδρομές Πιραμά - Παρπαριά και Παρπαριά - Τρύπες.

- Αποκατάσταση κατά τμήματα των φθορών στο οδόστρωμα.

- Διαγράμμιση του επαρχιακού οδικού δικτύου στην περιοχή της Αμανής.

- Τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας και πινακίδων (πληροφοριακών, ρυθμιστικών κλπ) σε επιλεγμένα τμήματα του οδικού δικτύου.

-  Οποιαδήποτε άλλη εργασία είναι απαραίτητη για την αποκατάσταση- συντήρηση του οδικού δικτύου του βόρειου τμήματος του νησιού, η οποία θα κριθεί αναγκαία και μετά από εντολή της Υπηρεσίας.

 Η συνολική προθεσμία για την περαίωση του έργου είναι 12 μήνες και χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, ενώ θα υλοποιηθεί με την επίβλεψη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Χίου.  

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ