29.6.2012 19:29

Αλλάζει η παραλιακή του Βροντάδου

ΚΑΤΑΡΤΙΖΕΤΑΙ Η MΕΛΕΤΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗΣ ΖΩΝΗΣ

Σε τρεις μήνες περίπου θα είναι έτοιμη η μελέτη ανάπλασης του παραλιακού δρόμου του Βροντάδου, από το Τάγμα του Δεσπότη, έως και την  Δασκαλόπετρα περίπου. Οι εργασίες για την εκτέλεση του έργου, δεν προβλέπεται να αρχίσουν γρήγορα αφού όπως επισημαίνει ο προϊστάμενος της Τεχνικής υπηρεσίας Λ. Τσακός οι διαδικασίες έκδοσης των αδειοδοτήσεων που απαιτούνται είναι χρονοβόρες.
Στην μελέτη θα περιλαμβάνονται έργα διαμόρφωσης των παραλιών, ομαλής σύνδεσης με το 4ο τμήμα του δρόμου παράκαμψης της πόλης της Χίου - όταν θα κατασκευαστεί - διαπλάτυνση του δρόμου στην περιοχή του Τάγματος του Δεσπότη για προστασία από τα κύματα της θάλασσας, ακόμη και πιθανή κατασκευή ποδηλατόδρομου.
«Το παραλιακό μέτωπο του νησιού μας από την περιοχή Τάγμα Δεσπότη έως  και τη Δασκαλόπετρα είναι δυνατόν να αναπτυχθεί και να γίνει ένα στολίδι για την πόλη, μια ασφαλής  διέξοδος περιπάτου και αναψυχής και ένας δρόμος που θα μας προσφέρει γρήγορη και άνετη εξυπηρέτηση, με  ομαλή  και ασφαλή σύνδεση με το υπό κατασκευή 4ο τμήμα του δρόμου παράκαμψης της πόλης της Χίου. Για την επίτευξη αυτών των στόχων είναι απαραίτητες κάποιες βελτιώσεις  στα υφιστάμενα και στα υπό κατασκευή έργα», δήλωσε ο Π. Λαμπρινούδης στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, που ενέκρινε ομόφωνα την πρόταση.
Το κόστος των μελετών ανέρχεται συνολικά στις 40.000 ευρώ.   

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ