20.2.2017 10:03

Άλλαξε ο νόμος, «φαγώθηκε» ο Βρουλής

Θέλει ο … ΣΥΡΙΖΑ να κρυφτεί αλλά η επιλογή ως υπευθύνου της Επιστημονικής Λειτουργίας του ΠΕΔΥ στη Χίο δεν τον αφήνει. Στη θέση του Παν. Βρουλή τοποθετήθηκε ήδη ο διευθυντής Ορθοπεδικής Ν. Ταναϊνης, τοπικό κομματικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, το όνομα του οποίου είχε έντονα ακουστεί κατά το παρελθόν και για τη διοίκηση του Νοσοκομείου Χίου.

Τελικά, κανένας δεν χάνεται. Η προσήλωση και η προσφορά στο κόμμα ανταμείβεται, ανεξαρτήτως της εναλλαγής κυβερνήσεων, και η ζωή στη μνημονιακή χώρα συνεχίζεται με ψευδαισθήσεις αξιοκρατικών επιλογών, την ώρα που ο κρατικός μηχανισμός εκλαμβάνεται ως το απόλυτο λάφυρο της κάθε κυβέρνησης.

Ο ορισμός του Ν. Ταναϊνη υπογράφηκε την περασμένη Πέμπτη από την διοικήτρια της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου, Όλγα Ιορδανίδου και έχει τριετή θητεία. Αναπληρωτής του ορίστηκε ο διευθυντής Παιδιατρικής, Αγγ. Αργυρούδης.

Η τοποθέτηση Βρουλή, βάση του νόμου 4238/2014,είχε στηριχτεί σε μια σειρά προϋποθέσεων, μεταξύ άλλων στην προϋπηρεσία. Ο νέος νόμος Κατρούγκαλου 4368/2016 όρισε μεν συγκεκριμένο χρονικό όριο τριετίας στην τοποθέτηση των υπευθύνων Επιστημονικής Λειτουργίας των ΠΕΔΥ ανά τη χώρα, έλυσε ταυτόχρονα τα χέρια στους Δυπεράρχες να παρακάμψουν την επετηρίδα και να τοποθετήσουν διευθυντή και ελλείψει αυτού επιμελητή της αρεσκείας τους.

Ο Ν. Ταναϊνης είναι φυσικά διευθυντής, στο ΠΕΔΥ Χίου όμως έχει δημιουργηθεί βαρύ κλίμα, καθώς αντίστοιχο προσόν είχαν κι άλλοι γιατροί και μάλιστα με μεγαλύτερη προϋπηρεσία. Πολλοί μάλιστα κατατάσσουν την αλλαγή στη λογική της πολιτικής δίωξης, καθώς ο Παντ. Βρουλής ήταν ιδιαίτερα διεκδικητικός για τις ελλείψεις που παρουσιάζονταν και δεν μασούσε τα λόγια του.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ