4.3.2013 9:45

Άλλαξε το κλίμα η επιτυχία του «Μεγαλειότατου»

Η αθρόα προσέλευση θεατών στις παραστάσεις του έργου του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. «Σύντροφε Μεγαλειότατε» μετέβαλε άρδην το αρνητικό για το θεσμό κλίμα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Εγκρίνοντας το μονοετές πλάνο δράσης του, σύμβουλοι από όλες τις παρατάξεις αναγνώρισαν τη δουλειά που έχει συντελεστεί σε διοικητικό αλλά και καλλιτεχνικό επίπεδο και έπειτα από καιρό μίλησαν με άκρως κολακευτικά λόγια για τις προσπάθειες που καταβάλλονται.

Η έκπληξη ήρθε από τον επικεφαλής της ΛΑ.Σ., Μ. Σκούφαλο, δεδομένου ότι η παράταξη του προσφάτως είχε ασκήσει δριμεία κριτική για τον τρόπο εκλογής του καλλιτεχνικού διευθυντή. Δημόσια συγχαρητήρια για τη δουλειά του έδωσε στον καλ. διευθυντή ο πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ, Θ. Τσατσαρώνης, ο οποίος προανήγγειλε σειρά επαφών για τη σταδιακή εξωστρέφεια του Θεάτρου.

Το χρήμα

Ωστόσο ο Γ. Χαλλιορής επεσήμανε ότι στον προϋπολογισμό που πρόσφατα ψηφίσθηκε δεν προβλέφθηκε η αναγκαία πίστωση των 90.000 ευρώ για την ισχύ της Προγραμματικής Σύμβασης με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, με το δήμαρχο να δεσμεύεται ότι σύντομα θα γίνει τροποποίηση και θα καλυφθεί μέρος της απαίτησης του Δήμου.

Πρόβλημα με τη σκηνή

Αύριο και μεθαύριο δίνονται οι τελευταίες παραστάσεις στο Ομήρειο. Η γεμάτη θεατρική αίθουσα δημιουργεί την ανάγκη οι παραστάσεις να επεκταθούν, με το Ομήρειο να αδυνατεί να τη διαθέσει, αφού η σκηνή τα Σαββατοκύριακα είναι δεσμευμένη από εκδηλώσεις τοπικών συλλόγων. Η περίπτωση να δοθούν παραστάσεις μέσα στην εβδομάδα άγνωστο γιατί δεν έχει διερευνηθεί από τους δυο φορείς.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ