31.3.2015 17:19

Αλλαγή σχεδίου... πτήσης;

ΞΕΔΙΠΛΩΝΕΤΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΧΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ ΤΥΜΠΑ ΣΤΗΝ ΥΠΑ

Στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας θα βρεθούν αύριο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ανδ. Μιχαηλίδης και ο συντονιστής της Θεματικής Ανάπτυξης του κόμματος Τέλης Τύμπας προκειμένου να εξετάσουν τα δεδομένα που έχουν προκύψει με το ζήτημα της επέκτασης του αεροδρομίου.

Σε ανακοίνωση του Χιώτη βουλευτή, η συνάντηση χαρακτηρίζεται «κρίσιμη» αφού τονίζει πως το ζήτημα του αεροδρομίου μπαίνει «σε ρεαλιστική βάση ως προς τις πραγματικές δυνατότητες και όρια», δήλωση που ξεκαθαρίζει ότι στο ζήτημα πρέπει να κυριαρχήσουν οι πραγματικές ανάγκες και δυνατότητες, εφόσον προκύπτουν, χωρίς υπερβολές και σχέδια ανεδαφικά που απλά επιτείνουν την ανάπτυξη του αεροδρομίου.

Ως κρίσιμη ωστόσο για τον ΣΥΡΙΖΑ Χίου εκτιμάται και η παράλληλη διαδικασία αποσαφήνισης του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του αεροδρομίου, μέσω συναντήσεων των κ.κ. Μιχαηλίδη και Τύμπα με αρμόδιους φορείς, στο πλαίσιο της δεδομένης θέσης του κόμματος υπέρ της απεμπλοκής του αεροδρομίου από το ΤΑΙΠΕΔ. Αυτό βέβαια αποτελεί μια διαπίστωση, καθώς μένει να ξεκαθαριστεί ο ρόλος του ΤΑΙΠΕΔ και οι αρμοδιότητές του, βάση του νέου σχεδιασμού που επιθυμεί για το Ταμείο η κυβέρνηση. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ