2.11.2015 17:43

Αλλαγή διαδρομής

ΣΕ ΝΕΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΜΕ ΑΥΞΗΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΙΩΝΙΚΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ

Νοικοκύρεμα,  ασφάλεια,  ανάπτυξη, είναι το τρίπτυχο με το οποίο η διοίκηση του Νομικού Προσώπου στοχεύει να οργανώσει  και να αξιοποιήσει καλύτερα τους υπόγειους  χώρους του Ιωνικού κολυμβητηρίου.

Ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου  Παντελής Καμπούρης και ο Προϊστάμενος του Κολυμβητηρίου  Νίκος Λαμπρινούδης ανάπτυξαν στη διοίκηση του φορέα το σχεδιασμό των επισκευών, τροποποιήσεων  και εκμετάλλευσης των έως τώρα αναξιοποίητων χώρων του κολυμβητηρίου. Αν και δεν έχουν οριστικοποιηθεί οι επιλογές, μετά την ολοκλήρωση των επισκευών, οι αίθουσες γυμναστικής και σάουνας πιθανότατα θα διατεθούν στη χρήση του κοινού  με προσιτή  μηνιαία συνδρομή, ή θα ενοικιασθούν σε ιδιώτες επενδυτές.  Η διοίκηση ευελπιστεί ότι από τα ανταποδοτικά  έσοδα θα καταφέρει να καλύψει σημαντικό μέρος των λειτουργικών  δαπανών του οργανισμού, μεταξύ των οποίων και τη μισθοδοσία  των τριών ναυαγοσωστών που θα προσληφθούν. Ταυτόχρονα, για να μην διαταραχθεί η λειτουργία των δομών, θα ζητηθεί από το δήμο να μην μειωθεί η οικονομική επιχορήγηση το 2016. Η ροή των 1.920.000 ευρώ για το τρέχον έτος συνεχίζεται ομαλά.   Οι επισκευαστικές  εργασίες πραγματοποιούνται από την Τεχνική υπηρεσία του κολυμβητηρίου, με μικρό κόστος.

Φιλοξενία προσφύγων

Το διοικητικό συμβούλιο επικύρωσε ομόφωνα την απόφαση να μην διατεθούν ξανά οι κλειστοί χώροι για τη στέγαση των προσφύγων, αλλά άφησε ένα μικρό παραθυράκι για τη χρήση τους σε περιπτώσεις έκτακτων  αναγκών, με σαφείς  προϋποθέσεις. Μεταξύ άλλων θεωρούν απαραίτητη την 24ωρη παρουσία και φύλαξη των χώρων από εντεταλμένες υπηρεσίες, την παρουσία μεταφραστών, τη σωστή και έγκαιρη αποκομιδή των απορριμμάτων, την εγκατάσταση κοντέινερ αποκομιδής ρούχων και τροφίμων,  την τοποθέτηση χημικών τουαλετών, αλλά και την ανάγκη σχεδιασμού αυτοοργάνωσης ομάδων  προσφύγων στα θέματα καθαριότητας.

Αυτόνομος

Με αφορμή τα τελευταία γεγονότα, η Κλαίρη Κωστάλα επανέφερε στο προσκήνιο την πρόταση της Λαϊκής Ενότητας να μετατραπεί το Κολυμβητήριο σε αυτόνομο οργανισμό.

«Οι τροποποιήσεις που θα γίνουν στη Καλλικρατική δομή και λειτουργία των δήμων μας δίνουν την  ευκαιρία να  διεκδικήσουμε  την προοπτική», τόνισε.  Σωστή αλλά μάλλον ανεφάρμοστη βρίσκουν την πρόταση τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης.

Οι ναυαγοσώστες

Πολύ μεγάλο είναι το ενδιαφέρον κάλυψης των τριών θέσεων ναυαγοσωστών, που ορίζει το οργανόγραμμα. Προς το παρόν έχουν κατατεθεί 12 αιτήσεις, οι περισσότερες από προπονητές σωματείων που απασχολούνται καθημερινά στο χώρο. Τις επόμενες μέρες θα γίνει μια διμερής επαφή, γιατί οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να επιλέξουν τι θα κάνουν, αφού όπως ορίζει η νομοθεσία απαγορεύεται κατά τη διάρκεια της οκτάωρης απασχόλησης τους  να έχουν άλλη εργασία στο χώρο.

Τα έργα

Οι επισκευές έχουν ολοκληρωθεί στους περισσότερους κοινόχρηστους χώρους και στη μεγάλη πισίνα. Η μικρή θα καθυστερήσει να τεθεί στη διάθεση των ομάδων και του κοινού. Από την υγρασία, τις τελευταίες μέρες έπεσαν σοβάδες από το ταβάνι, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προβλήματα που καθυστερούν την ολοκλήρωση των εργασιών.

«Η φθορά δεν είναι σημαντική, δεν υπάρχουν προβλήματα στατικότητας, αλλά θα καθυστερήσει η μικρή πισίνα θα καθυστερήσει να αποδοθεί στο κοινό» δηλώνει ο Π. Καμπούρης

Τα γραφεία

Η πρώην αίθουσα των γραφείων του προσωπικού μετατρέπεται σε χώρο φιλοξενίας των αθλούμενων που δεν ανήκουν σε ομάδες, κυρίως των μεγαλύτερων ηλικιών που συμμετέχουν στα μεσημεριανά  προγράμματα ευεξίας.

Μηχανοστάσιο

Η καρδιά του κολυμβητηρίου, το μηχανοστάσιο έχει γίνει σαν καινούριο. Εγκαταστάθηκαν νέα φίλτρα νερού, αντικαταστάθηκε το ηλεκτρονικό σύστημα αυτόματης χλωρίωσης και τοποθετήθηκε νέο μπόϊλερ χωρητικότητας 2.000 λίτρων νερού.

Θέρμανση

Αγκάθι αποτελεί το πρόβλημα της τροφοδοσίας με ατμό από το εργοστάσιο της ΔΕΗ. Η χορήγηση έχει διακοπεί και προς του παρόν δεν φαίνεται να υπάρχει προοπτική λύσης του σοβαρού θέματος. Οι Π. Καμπούρης και Ν. Λαμπρινούδης ομολογούν ότι το κολυμβητήριο λειτουργεί επειδή βοηθάει η ΔΕΗ.

«Αν δεν λυθεί το πρόβλημα θα έλθουμε σε πολύ δύσκολη θέση. Δεν μπορούμε να καλύψουμε τα έξοδα θέρμανσης με πετρέλευση. Έγινε μια ενέργεια που έχει δυσχεράνει τις σχέσεις μας, η λύση του προβλήματος δεν εξαρτάται από εμάς, είναι θέμα καλής θέλησης  άλλων υπηρεσιών».

Γυμναστήριο/σάουνα

Οι χώροι θα αξιοποιηθούν με ίδια  μέσα ή με τη συνεργασία ιδιωτών.

Τα μηχανήματα του γυμναστηρίου θα συμπληρωθούν, θα επισκευαστούν ή θα αντικατασταθούν με προσφορές ιδιωτών και μαζί με το χώρο της  σάουνας θα μετατραπούν σε πολυχώρους παραγωγής δράσεων με επίκεντρο την ιδιωτική πρωτοβουλία.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ