19.1.2015 21:34

Alco: Ανετη πρωτιά ΣΥΡΙΖΑ με 4,4% αλλά χωρίς αυτοδυναμία - Επτακομματική Βουλή

Ανετο προβάδισμα 4,4% έναντι της ΝΔ διατηρεί ο ΣΥΡΙΖΑ, μακριά όμως από την αυτοδυναμία καθώς διαφαίνεται επτακομματική Βουλή, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Alco.

Στην έρευνα που διενεργήθηκε 15-17 Ιανουαρίου και δημοσιεύεται στο protothema.gr, το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα «τσιμπάει» μισή μονάδα από την προηγούμενη μέτρηση, φτάνοντας στο 31,7% ενώ αντιστοίχως η ΝΔ χάνει 0,5% συγκεντρώνοντας 27,3%.

Για την τρίτη θέση δίνουν μάχη Ποτάμι και Χρυσή Αυγή ενώ καθοριστικής σημασίας για την εκλογική έκβαση και την αυτοδυναμία είναι η πορεία των ΑΝΕΛ που στη συγκεκριμένη μέτρηση περνούν το κατώφλι του 3% και μπαίνουν στη Βουλή. Εκτός, μένει πάλι το Κίνημα του Γιώργου Παπανδρέου ενώ το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 4,1 %.

Σημαντικό για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι η εισροή ψηφοφόρων από την ΝΔ. Στην Κουμουνδούρου μετακινούνται το 11,5% όσων ψήφισαν ΝΔ, ενώ η αντίστροφη ροή, (από τον ΣΥΡΙΖΑ προς τη ΝΔ) είναι απογοητευτική για τη Συγγρού - μόλις 2%.

Σημαντική είναι και η «αιμορραγία» του ΠΑΣΟΚ: Χάνει το 23,5% προς τον ΣΥΡΙΖΑ, 12,5% προς την ΝΔ και 10,5% προς το Κίνημα.

Οι αναποφάσιστοι παραμένουν σε διψήφιο ποσοστό, κοντά στο 11%.



Πηγή: iefimerida.gr 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ