6.2.2012 9:35

Ακριβή μου … Γραμματέα

ΑΙΧΜΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΑΠΑΝΗ ΤΩΝ 52.000 ΕΥΡΩ

Σωρεία αντιδράσεων από τις αντιπολιτεύσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και τους εργαζόμενους στο Δήμο Χίου έχει προκαλέσει η προβλεπόμενη μισθοδοσία της μετακλητής υπαλλήλου που επιλέχθηκε για τη θέση της Γενικής Γραμματέως, με απόφαση του Π. Λαμπρινούδη, αφού η ετήσια μισθοδοσία της θα ανέρχεται στις 52.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένων και των εργοδοτικών εισφορών.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η μηνιαία ακαθάριστη μισθοδοσία της θα αγγίζει περί τα 3.714 ευρώ (περίπου 2.500 καθαρά), την ίδια στιγμή που ο μηνιαίος μισθός του δημάρχου ανέρχεται στα 2.480 ευρώ. Την ίδια ώρα που ο μισθός των μόνιμων υπαλλήλων έχει υποστεί ψαλιδίσματα που σε πολλές περιπτώσεις φθάνουν και το 50%.
Σύμφωνα με τα όσα ορίζει ο «Καλλικράτης», η επιλογή του προσώπου γίνεται αποκλειστικά με απόφαση δημάρχου, αρκεί το πρόσωπο που επιλέγεται να έχει ως ελάχιστα προσόντα απολυτήριο από τεχνολογική ή πανεπιστημιακή εκπαίδευση.
Το νόμιμο αλλά και το ηθικό μέρος της απόφασης θέλησε να ξεκαθαρίσει, μέσω του «π», ο δήμαρχος Χίου Π. Λαμπρινούδης υπογραμμίζοντας ότι ακολούθησε όλες τις νόμιμες διαδικασίες.

Π. ΛΑΜΠΡΙΝΟΥΔΗΣ: «Κάναμε τα προβλεπόμενα» 
«Η θέση αυτή, παρά το γεγονός ότι προβλεπόταν από τον Καλλικράτη, ήταν κενή για ένα χρόνο. Φέτος πήραμε την πρωτοβουλία να επιλέξουμε τη συγκεκριμένη συνταξιούχο υπάλληλο θεωρώντας ότι πληροί όλα τα εκ του νόμου προβλεπόμενα κριτήρια.
Ο Καλλικράτης ορίζει σαφέστατα τόσο τον τρόπο πρόσληψης όσο και τη μισθοδοσία για τη συγκεκριμένη θέση. Εμείς πιστώσαμε τις 52.000 ευρώ, μέσω ειδικού κωδικού στον προϋπολογισμό και περιμένουμε απλά τη δημοσίευση της απόφασης στο ΦΕΚ. Σημειώνω, προς αποφυγή παρεξηγήσεων, ότι η συγκεκριμένη υπάλληλος θα παραιτηθεί των δικαιωμάτων της από τη σύνταξη, όπως ορίζει ο νόμος και θα λαμβάνει μόνο ένα μισθό», ανέφερε ο δήμαρχος Χίου.
Για τη θέση ο κ. Λαμπρινούδης επέλεξε την συνταξιούχο σήμερα υπάλληλο της Νομαρχίας, κ. Αν. Ταμπούρλου, πρόσωπο με το οποίο ο νυν δήμαρχος είχε συνεργασθεί υπηρεσιακά κατά τη θητεία του ως νομάρχης.

Την ίδια ώρα καυστική είναι η κριτική και των αντιπολιτεύσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ ερωτήματα εγείρει και το αν στη σημερινή εποχή εκπέμπει σωστό μήνυμα η «επιστράτευση» συνταξιούχων στις υπηρεσίες, την ώρα που η εφεδρεία απειλεί ακόμα και όσους δεν έχουν πλήρη συνταξιοδοτίσιμα χρόνια.

Γ. ΧΑΛΛΙΟΡΗΣ: «Αδιαφανής διαδικασία» 
«Με τη συγκεκριμένη επιλογή επιβεβαιώνονται όσα τόσο καιρό τονίζουμε για τον αδιαφανή τρόπο με τον οποίο επιλέγει να κινείται η δημοτική αρχή Χίου. Είμαστε σίγουροι ότι δεν ενδιαφέρει το δήμαρχο να προσλάβει συνεργάτη που θα μπορεί να ανταπεξέλθει στα καθήκοντά του αλλά να ικανοποιεί τις υποσχέσεις που έχει προεκλογικά δώσει. Αναρωτιόμαστε για μία ακόμη φορά, αν αντί για γενικό γραμματέα ο δήμαρχος προσέλαβε ιδιαίτερο του γραφείου του. Και αν έχει γίνει το δεύτερο τότε γιατί θα πρέπει να τον πληρώσει ο δημότης του νησιού», ανέφερε στον «π» ο επικεφαλής της «Νέας Αντίληψης», Γ. Χαλλιορής.
ΑΛ. ΓΑΪΤΑΝΟΣ: «Νόμιμο, αλλά όχι ηθικό»
Θέμα ηθικής τάξης έθεσε από την πλευρά του πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ, Αλ. Γαϊτάνος, λέγοντας πως «ό,τι είναι νόμιμο δεν είναι και ηθικό».
«Η συγκεκριμένη απόφαση, ως προς το νομικό της σκέλος, είναι κατοχυρωμένη, διότι η συγκεκριμένη θέση είναι θεσμοθετημένη από το νόμο. Ως προς το ηθικό μέρος όμως, ο καθένας κρίνεται από τις πράξεις του. Ας αξιολογήσει λοιπόν η κοινωνία το ηθικό τμήμα μίας τέτοιας απόφασης», κατέληξε ο κ. Γαϊτάνος.
 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ