15.2.2017 16:25

"Ακούτε ποιος μιλά για το αεροδρόμιο"

ΑΝΤΑΠΑΝΤΑ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΣ ΠΩΣ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΘΗΚΑΝ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΣΠΡΙΤΖΗ

Για θρασύτατη διαστρέβλωση από τη ΝΔ της κυβερνητικής θέσης για το αεροδρόμιο κάνει λόγο ο βουλευτής Χίου Ανδρέας Μιχαηλίδης, απαντώντας στα όσο είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες και αφορούν στο έργο της επέκτασης του αεροδρομίου, με αφορμή την απάντηση του υπουργού μεταφορών κ. Σπρίτζη σε σχετική ερώτηση του Ν. Μηταράκη.

Ο κ. Μιχαηλίδης υποστηρίζει πως η κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει σημαντικά βήματα για το αεροδρόμιο σε αντίθεση με προηγούμενες κυβερνήσεις (καθαρισμός clearway, μελέτησκοπιμότητας για την επέκταση του διαδρόμου προσγείωσης , δέσμευση κονδυλίων στο επιχειρησιακό πρόγραμμα) και ξεκαθαρίζει πως η απόφαση του ΤΑΙΠΕΔ για την ιδιωτικοποίηση ή όχι του αεροδρομίου είναι εκείνη από την οποία εξαρτάται το αν θα προχωρήσουν ή όχι τα έργα αναβάθμισης του αεροδρομίου.

Συγκεκριμένα ο κ. Μιχαηλίδης αναφέρει τα εξής στη δήλωση του:

Σχετικά με τη συζήτηση στη Βουλή του θέματος της αναβάθμισης και επέκτασης του αεροδρομίου Χίου, μετά από Επίκαιρη Ερώτηση του κ. Μηταράκη, και επειδή έχει διαστρεβλωθεί η κυβερνητική θέση, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα εξής, τα οποία άλλωστε προκύπτουν από τα λεγόμενα του αρμόδιου Υπουργού κατά τη χθεσινή συζήτηση.

  1. Ο καθαρισμός και η περίφραξη των απαλλοτριωμένων εκτάσεων (clearway) έγινε από την παρούσα κυβέρνηση. Το έργο ολοκληρώνεται εντός των επόμενων εβδομάδων.
  2. Είναι υπό εκπόνηση και ολοκληρώνεται το πρώτο εξάμηνο του 2017 η μελέτη σκοπιμότηταςγια την επέκταση του αεροδιαδρόμου.
  3. Έχουν δεσμευθεί κονδύλια στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2014-2020 του ΥπουργείουΥποδομών και Μεταφορών για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό αεροδρομίων, μεταξύ των οποίων και της Χίου.
  4. Η οριστική απόφαση για το αν θα προχωρήσουν τα έργα αναβάθμισης θα ληφθεί εφόσον ξεκαθαριστεί από την πλευρά του ΤΑΙΠΕΔ το αν θα συμπεριληφθεί το αεροδρόμιο Χίου σε αυτά προς ιδιωτικοποίηση. Αυτό είναι απόλυτο λογικό· σκανδαλώδης, και απόλυτα ενδεικτική της νεοφιλελεύθερης ιδεολογίας της, είναι η θέση της ΝΔ να ξοδευτούν κάποια εκατομμύρια κρατικού χρήματος σε υποδομές οι οποίες πιθανόν να ιδιωτικοποιηθούν!
  5. Απαιτείται μεγάλο θράσος να εγκαλούν την κυβέρνηση για καθυστερήσεις αυτοί οι οποίοι δεν είχαν όχι απλά εξασφαλίσει χρηματοδότηση, αλλά ούτε καν είχαν ολοκληρώσει τις απαιτούμενες μελέτες και το clearway. Να υπενθυμίσουμε ότι ο κ. Μηταράκης διετέλεσε επί 2,5 χρόνια Υφυπουργός Ανάπτυξης.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ