6.6.2013 14:38

Ακόμη τραβιούνται με το Κτηματολόγιο στην Ιωνία

ΕΠΙΣΤΟΛΗ Κ. ΓΑΝΙΑΡΗ ΣΤΗΝ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε.

Δεν έχει τέλος το μαρτύριο για εκατοντάδες ιδιοκτήτες ακινήτων στον πρώην Δήμο Ιωνίας που εξακολουθούν να μην μπορούν να προχωρήσουν σε καμιά αγοραπωλησία είτε μεταβίβαση της περιουσίας τους λόγω των λαθών που έγιναν κατά την αποτύπωση τους από την ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε.

Η ιστορία ταλαιπωρεί τουλάχιστον από το 2007 τους ιδιοκτήτες ακινήτων. Πέρσι τον Δεκέμβριο από την εταιρεία ΚΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε. με τη στήριξη της τοπικής Αυτοδιοίκσηης και τη διάθεση ενός υπαλλήλου από την Περιφερειακή Ενότητα και ενός από τον Δήμο, ξεκίνησε η διαδικασία της επί τόπου διόρθωσης των πινάκων. Οι διορθώσεις έγιναν αλλά οι ιδιοκτήτες εξακολουθούν να μην μπορούν να προχωρήσουν σε δικαιοπραξίες μην έχοντας τα κατάλληλα έγγραφα στα χέρια τους.

Το παραπάνω αναγκάζει την Περιφερειακή Ενότητα να επανέλθει επί του θέματος κι επισήμως με επιστολή της στην ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε.. Σε αυτήν ο Κ. Γανιάρης ζητά την επίσπευση των εργασιών, ώστε να επιλυθεί το χρόνιο πρόβλημα των κατοίκων.

Στην επιστολή μεταξύ άλλων αναφέρεται:

«Στην παρούσα φάση είναι αναγκαία η ολοκλήρωση και των τελευταίων εκκρεμοτήτων ώστε να λειτουργήσει το Κτηματολόγιο και να επιλυθεί ένα χρόνιο πρόβλημα των κατοίκων της περιοχής. Παρακαλούμε για την επίσπευση των διαδικασιών από την πλευρά της «Κτηματολόγιο Α.Ε.». Από την πλευρά μας θα προσφέρουμε κάθε δυνατή υποστήριξη στο έργο σας».

Συμπληρώνοντας τα παραπάνω ο αντιπεριφερειάρχης σήλωσε στον «π»: «Δεν γίνεται να καθυετσρήσει κι άλλο αυτή η διαδικασία. Δεν μας ενδιαφέρει το πώς αλλά μας ενδιαφέρει να τελειώνει το ζήτημα. εμείς κάναμε ότι μπορούσαμε, συνεργαστήκαμε, διαθέσαμε προσωπικό. Από εκεί και μετά θέλουμε να λήξουμε το θέμα. Μας ενδιαφέρει οι πολίτες να μπορούν να κάνουν εμπορικές πράξεις. να είναι κύριοι των ιδιοκτησιών τους και όχι όμηροι.»

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ