26.10.2012 17:44

Ακόμα μία επιστολή για τα ακριβά αεροπορικά εισητήρια

Επιστολή διαμαρτυρίας για τις υψηλές τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων απέστειλε σήμερα προς του Υπουργό Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη, ο δήμαρχος Χίου Π. Λαμπρινούδης ο οποίος τονίζει ότι οι ισχύουσες τιμές έχουν σημαντικές επιπτώσεις τόσο στον απλό πολίτη όσο και στον τουρισμό του νησιού.
 
Στην επιστολή του ο Π. Λαμπρινούδης αναφέρει:
 
«Ως Δήμαρχος Χίου σας ενημερώνω για τη δραματική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το νησί μας όσον αφορά την αεροπλοϊκή σύνδεσή του με την πρωτεύουσα, καθώς και με επιμέρους προορισμούς.
     Όπως έχετε ήδη ενημερωθεί με την από 14-08-2012 επιστολή μου, η αεροπορική σύνδεση της Χίου με την Αθήνα έχει καταστεί εντελώς προβληματική, εξαιτίας των εξαιρετικά μειωμένων δρομολογίων, καθώς και των εξωφρενικά υψηλών αεροπορικών εισιτηρίων.
     Οι επιπτώσεις είναι προφανείς τόσο για τον απλό πολίτη – κάτοικο ακριτικού νησιού που βλέπει να καθίσταται απαγορευτική η πρόσβασή του στην Αθήνα, όσο και για τον τομέα του Τουρισμού, αφού η Χίος μετατρέπεται σε μη ελκυστικό προορισμό, με ό,τι αυτό σημαίνει στην παρούσα οικονομική ύφεση που διανύουμε.
     Οφείλω επίσης να σας μεταφέρω το αίσθημα της τοπικής κοινωνίας, που αγανακτισμένη βιώνει έναν άνευ προηγουμένου αποκλεισμό, ακόμη και όσον αφορά τη στοιχειώδη σύνδεσή του με την πρωτεύουσα.
     Για τους ανωτέρω λόγους, ο Δήμος Χίου συγκάλεσε σε σύσκεψη όλους τους αρμόδιους φορείς και λόγω της σοβαρότητας του ζητήματος το θέμα παραπέμφθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο λαμβάνοντας υπ’ όψη όλες τις παραμέτρους έλαβε συγκεκριμένες αποφάσεις, τις οποίες σας κοινοποιώ με το επισυναπτόμενο Απόσπασμα Πρακτικού.
     Κατόπιν τούτων, σας παρακαλώ να ορίσετε άμεσα συνάντηση, κατά την οποία θα πρέπει να ληφθούν αποφάσεις για τα φλέγοντα προβλήματα που έχουν προκύψει.
     Όπως κι εσείς αντιλαμβάνεστε καλύτερα ως αρμόδιος Υπουργός, η Χίος ως ακριτικό νησί και δη μετά τη δεινή θέση στην οποία έχει περιέλθει εξαιτίας της πρόσφατης καταστρεπτικής πυρκαγιάς, χρήζει ιδιαίτερης αντιμετώπισης».   

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ