18.9.2015 15:47

«Ακόμα με φωνάζουν Δήμαρχο, γιατί δεν ξέρουν ποιος είναι ο δήμαρχος»

Ο Π. ΛΑΜΠΡΙΝΟΥΔΗΣ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΣΤΟ POLITISCHIOS.GR

Με «φαρμακερές» ατάκες κυρίως για τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τη Δημοτική Αρχή  Βουρνού συνοδεύτηκε η συνέντευξη που παραχώρησε στο Politischios.gr ο πρώην Δήμαρχος Χίου και νυν επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου Π. Λαμπρινούδης.

Στη συνέντευξη διάρκειας 25 λεπτών εστίασε τόσο στην κεντρική όσο και στην τοπική πολιτική σκηνή μη αφήνοντας τίποτα ασχολίαστο από την ημέρα αποχώρησής του από το τιμόνι του Δήμου μέχρι σήμερα.

«Ο κόσμος επιστρέφει στο ΠΑΣΟΚ»

Αναφερόμενος στην επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής ο Π. Λαμπρινούδης εντόπισε επανάκαμψη των παραδοσιακών ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ αλλά και γενικότερα του προοδευτικού χώρου, προτρέποντας ανοιχτά τους Χιώτες να στηρίξουν την υποψηφιότητα του Κ. Τριαντάφυλλου.

«Ο στόχος μας ως Δημοκρατική Συμπαράταξη είναι να κερδίσουμε την έδρα. Στα χωριά υπάρχει επανάκαμψη των παραδοσιακών ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ αλλά και του προοδευτικού χώρου, οι οποίοι απογοητεύτηκαν από την πρόσφατη πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ τους τελευταίους 7 μήνες», δήλωσε.

«Περιστασιακό κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ»

Ερωτώμενος για τη γνώμη μου σχετικά με τον ΣΥΡΙΖΑ ο Π. Λαμπρινούδης σημείωσε με έμφαση ότι όχι μόνο δεν διαθέτει τα κατάλληλα πρόσωπα αλλά είναι η πρώτη φορά που ειπώθηκαν τόσα πολλά ψέματα μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα.

«Τόσα ψέματα μέσα σε 7 μήνες δεν είχαν ειπωθεί ποτέ. Ψέματα για τον ΕΝΦΙΑ, για τις συντάξεις, για τον νησιωτικό ΦΠΑ.  Έλεγα από την αρχή ότι δεν υπάρχουν εντός του ΣΥΡΙΖΑ οι κατάλληλοι άνθρωποι για να βγάλουν τη δουλειά που χρειάζεται. Δεν υπάρχει αξιοπιστία πια αλλά και το κατάλληλο προσωπικό. Αυτό που χρειάζεται είναι σύμπλευση όλων των πολιτικών δυνάμεων προκειμένου η Ελλάδα να βγει από την κρίση και να μπορέσουμε να ξεφύγουμε από νέα μνημόνια» ανέφερε, εκφράζοντας παράλληλα την άποψη ότι ήταν σφάλμα του Βενιζέλου η συγκυβέρνηση με τη Νέα Δημοκρατία και τον Α. Σαμαρά.  

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι απλά ένα περιστασιακό κόμμα που δημιουργήθηκε εν μέσω οικονομικής κρίσης, αποτελεί ένα κόμμα διαμαρτυρίας όπως και οι ΑΝ.ΕΛ. που έχουν εξαφανιστεί. Χρειαζόμαστε  κόμματα που να μπορούν να δημιουργήσουν μία προοπτική για τη χώρα», προσέθεσε.  

«Απορώ αν θα τους ψηφίσει κανείς»

Από το στόχαστρο του πρώην Δημάρχου δεν ξέφυγαν ούτε οι δηλώσεις του πρώην Υπουργού Χρ. Σπίρτζη κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη Χίο.

«Άκουσα με έκπληξη τον Υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ να δηλώνει ότι δεν θέλει την επέκταση του αεροδρομίου την ώρα που η Χίος τόσα χρόνια πάσχιζε για να βρει τα χρήματα για τις απαλλοτριώσεις. Τώρα που το νησί και πάλι αγωνίζεται για ένα σύγχρονο αεροδρόμιο και πάλι λέμε όχι. Το ίδιο συμβαίνει και για την επένδυση των Κεραμείων που θα δώσει δουλειά σε 500- 600 άτομα. Απορώ με αυτά που λένε αν θα τους ψηφίσει κανείς την Κυριακή».

«Ξέφραγο αμπέλι τα οικονομικά του Δήμου»

Στο άλλο επίπεδο της πολιτικής σκηνής, το αυτοδιοικητικό ο Π. Λαμπρινούδης δεν μάσησε τα λόγια του, λέγοντας μάλιστα ότι αν σήμερα γίνονταν εκλογές θα υπήρχε απέναντί του πολιτικός αντίπαλος.

Η αναφορά του ξεκίνησε με τα οικονομικά του Δήμου λέγοντας ότι αποτελούν «ξέφραγο αμπέλι».

«Όταν εγώ δήμαρχος την επίβλεψη του Δήμου την είχα αναλάβει εγώ προσωπικά. Σήμερα η διαχείριση των οικονομικών είναι ένα ξέφραγο αμπέλι. Μαζεύονται εντάλματα, δεν πληρώνονται και επικρατεί ένα χάος. Αυτό που παρέλαβε ο κ. Βουρνούς  ήταν ένας οικονομικά εύρωστος Δήμος. Όμως φαινόταν από την αρχή ότι έτσι όπως χειρίζονται τα πράγματα, αυτή η οικονομική ευρωστία θα εξαφανίζονταν. Μόλις βγήκε ο κ. Βουρνούς, το πρώτο που έκανε είναι να  αυξήσει τα ανταποδοτικά. Που πήγαν αυτά τα χρήματα ;», διερωτήθηκε ο  πρώην Δήμαρχος.

Μάλιστα αναφερόμενος στα προ ημερών λεγόμενα του Μ. Βουρνού στον «π» προκάλεσε τον Δήμαρχο αν υπάρχει κάτι μεμπτό να βγει και να το καταγγείλει ανοιχτά.

«Η «πρωτοβουλία» ευαγγελίζονταν μία καλύτερη προοπτική για τον Δήμο.  Που είναι αυτή η προοπτική. Που είναι η προετοιμασία τους για να πάνε τον Δήμο μπροστά; Κανένα νέο έργο δεν έχει δημοπρατηθεί. Ότι είχα δημοπρατήσει εγώ, αυτά εκτελούνται.

Πότε η Χίος ήταν σε αυτή την κατάσταση στην καθαριότητα;», είπε.

«Με λένε ακόμα Δήμαρχο γιατί δεν ξέρουν ποιος είναι ο Δήμαρχος»

Στο πλαίσιο της συνέντευξης ο Π. Λαμπρινούδης εξαπέλυσε τα πυρά του και κατά του Μ. Βουρνού κατηγορώντας τον ότι έχει αποκοπεί πλήρως από την κοινωνία και τις ανάγκες της.

«Εγώ καθημερινά είμαι μέσα στην αγορά. Από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ. Πολλοί με βλέπουν να περνάω και λένε «Πέρασε ο Δήμαρχος», γιατί τον άλλο Δήμαρχο δεν τον βλέπουν πουθενά».

«Όλοι είναι δήμαρχοι, εκτός από τον Μ. Βουρνού»

Καυστικό ήταν και το σχόλιό του για τα στελέχη της δημοτικής αρχής που όπως είπε «όλοι το παίζουν δήμαρχοι, στη θέση του Δημάρχου».

«Δεν ξέρουμε ποιος είναι Δήμαρχος. Μία το παίζει ο Καράλης, μία ο Γδύσης, μία ο Αμύγδαλος, μία ο Βεργίτσης. Τελικά ο μόνος που δεν είναι Δήμαρχος είναι ο Μ. Βουρνούς», δήλωσε εμφατικά.  

«Και έκανα λάθη και με πολέμησαν»

Ο ίδιος κάνοντας για πρώτη φορά έναν ειλικρινή δημόσιο απολογισμό για τα αίτια της ήττας του, υπογράμμισε ότι γι αυτή ευθύνεται τόσο ο ίδιος όσο και άλλα κύκλοι που τον πολέμησαν.

«Ξέρετε, πολλοί με πολέμησαν και είναι γνωστό. Εκκλησιαστικοί και παραεκκλησιαστικοί κύκλοι ακόμα και κομματικοί του πολιτικού χώρου στον οποίο ανήκω. Ειλικρινά σας μιλάω ήμουν έτοιμος να αποκλείσω 40 άτομα αλλά αναγκάστηκα να τους βάλω στο ψηφοδέλτιο λόγω της εγκυκλίου του ΥΠΕΣ για τον απαιτούμενο αριθμό υποψηφίων τρεις εβδομάδες πριν τις εκλογές. Άτομα σαν τον Μικέ Γιαννάρα ή και άλλους δεν έχουν θέση πλέον στον συνδυασμό. Έκανα ένα λάθος, έβαλα κάποια άτομα που είναι προφανές ότι μου προκάλεσαν προβλήματα και αυτό αποδείχθηκε στη συνέχεια», κατέληξε ο κ. Λαμπρινούδης.

Δείτε παρακάτω ολόκληρη τη συνέντευξη του Π. Λαμπρινούδη

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ