17.4.2015 20:02

Άκαμπτη και αλαζονική η Δημοτική Αρχή στις αυξήσεις που επέβαλε το Νομικό Πρόσωπο

Συνέχεια στο ζήτημα της επιβολής νέων αντιτίμων και της αύξησης των παλαιότερων σε όσες δομές υπήρχαν, δίνει μέσα από ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Χίου χαρακτηρίζοντας μάλιστα τον Μ. Βουρνού «…ως άλλο Σαμαρά που έκανε μάθημα ευθύνης περί χαρατσιών».

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΛΑΣ

«Για άλλη μια φορά γίναμε μάρτυρες της ανάλγητης πολιτικής της δημοτικής αρχής, που θα βαρύνει τη λαϊκή τσέπη με άλλο ένα χαράτσι και κάτω από οικτρές  οικονομικές συνθήκες.

Η Λαϊκή Συσπείρωση διά του επικεφαλής της από τη αρχή διατράνωσε,  πως οι κοινωνικές παροχές είναι δικαίωμα του  λαού και όχι εμπορεύματα προς πώληση.

Σε γενικές γραμμές κατήγγειλε τη λογική των σταδιακών ιδιωτικοποιήσεων των παρεχόμενων υπηρεσιών, τη χαρακτήρισε «θηλιά στο λαιμό» του λαού, ενώ το Δήμο ως «φοροεισπράκτορα»  και «μακρύ χέρι της εξουσίας», αφού επί της ουσίας αρνείται τηδιεκδίκηση από το κράτος  όσων οφείλει στους δήμους με  δυναμικές μορφές  πάλης και αγώνα.

Υπογραμμίσαμε, ότι για ένα τόσο σημαντικό θέμα θα έπρεπε να είναι παρόντες και οι βουλευτές του νησιού της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, που σε άλλες περιπτώσεις είναι λαλίστατοι, αλλά τώρα απουσίαζαν, γιατί και οι δύο συνεχίζουν να στηρίζουν την πεπατημένη των υποχρηματοδοτήσεων προς την τοπική διοίκηση, με αποτέλεσμα οι πρόθυμες στην πολιτική τους δημοτικές αρχές να χαρατσώνουν με τη σειρά τους το λαό.

Από τη στιγμή που  όλες οι κοινωνικές δομές και παροχές του κράτους πέρασαν από τα αρμόδια υπουργεία στους δήμους χωρίς τις ανάλογες επιχορηγήσεις, ελέω των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και με συνευθύνη του ΔΣ της τότε ΚΕΔΚΕ (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ο τότε Συνασπισμός),οι υπηρεσίες μετατράπηκαν σε εμπορεύσιμα προϊόντα και οι δήμοι απλοί διαχειριστές της οικονομικής δυστοκίας και δυστυχίας.

Προτείναμε εκτός από τη διεκδίκηση των χρημάτων μας από την κυβέρνηση, να χρηματοδοτήσει η Δημοτική Αρχή το Νομικό Πρόσωπο και με όσα κερδίζει από τη χρήση εναλλακτικών μορφών ενέργειας (τον ατμό της ΔΕΗ στο κολυμβητήριο), των διαφημίσεων κ.λπ. να  μην γίνει καμιά αύξηση, τουναντίον δε να γίνουν μειώσεις με προοπτική αγώνα για την κατάργηση των τροφείων και κάθε οικονομικής επιβάρυνσης που υφίσταται ήδη στις παρεχόμενες κοινωνικές υπηρεσίες.

Προκλητικός ο Δήμαρχος, υπεραμύνθηκε της πολιτικής του και δικαίωσε τη ΝΔ που τον στήριξε, με φράσεις του τύπου «το τσάμπα μάς τελείωσε…» και έφτασε να μας εγκαλέσει, γιατί φέραμε προς συζήτηση το εν λόγω θέμα στο ΔΣ για να πάρει την απάντηση από τη ΛΑ.Σ.,ότι δε μας ξενίζει ούτε το ύφος του ούτε και το ιδεολογικό του στίγμα, αναφέροντας ότι φέραμε στο δημοτικό συμβούλιοτον καημό, τα προβλήματα και το ψωμί του κατατρεγμένου δημότη, που του το αρπάζουν και οι δικές τους πολιτικές.

Καλούμε τους εργαζόμενους και συνταξιούχους της Χίου, τη νεολαία μας, που για άλλη μια φορά θα πληρώσουν το μάρμαρο, να βγάλουν τα συμπεράσματά τους, να διαλέξουν το δρόμο του αγώνα, γιατί μόνο η οργή του λαού μπορεί να τους σταματήσει, η οποία δυστυχώς δε φαίνεται, γι’ αυτό και συνεχίζει η δημοτική αρχή την αντιλαϊκή της επίθεση».

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ