23.3.2012 13:10

Αιμοστατική ένεση για λεωφορειούχους και taxi

300.000 ΕΥΡΩ ΕΚΤΑΜΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΘΗΤΙΚΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ

Η αθάνατη ελληνική γραφειοκρατία εδώ και είκοσι μέρες παιδεύει λεωφορειούχους και οδηγούς taxi, μη επιτρέποντας τους να εκταμιεύσουν 300.000 ευρώ και να πληρωθούν για την εκτέλεση των μαθητικών δρομολογίων, για την περίοδο Μαΐου, Ιουνίου, Σεπτεμβρίου του 2011. Οι ιδιοκτήτες λεωφορείων και taxi χθες συναντηθήκαν με τον περιφερειάρχη Β. Αιγαίου, Ν. Γιακαλή, και εξέθεσαν το πρόβλημα τους, απειλώντας ότι θα τον εμποδίσουν να φύγει από το νησί αν δεν πληρωθούν.
Εδώ και είκοσι μέρες είχαν κατατεθεί τα χρήματα και δεν μπορούσαν να εκταμιευθούν, επειδή δεν έδινε τη σχετική εντολή η Υπηρεσία Διαχειριστικού Ελέγχου του Δημοσίου. Για την Υπηρεσία το παραπάνω ποσό έπρεπε να έχει συμπεριληφθεί στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας για το 2011, κάτι ανέφικτο, αφού το ποσό κατατέθηκε μόλις πριν λίγες μέρες. Τελικά, ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία του περιφερειάρχη με τον αρμόδιο υφυπουργό, Π. Κουκουλόπουλο, πήραν τη διαβεβαίωση ότι τις επόμενες μέρες με υπουργική απόφαση τα χρήματα θα μπορούν να εκταμιευθούν.
«Πρώτη φορά είδαμε να υπάρχουν λεφτά και να μην μπορούμε να τα πάρουμε. Είχαμε κλείσει ραντεβού με τον κ. περιφερειάρχη, και απαιτήσαμε να βρεθεί λύση. Είναι ένα μικρό ποσό, τουλάχιστον για να μπορέσουμε να «μπούμε στη γραμμή». Είναι ντροπή να μην μπορούμε να πληρωθούμε για κάποια παράλειψη κάποιου υπεύθυνου. Το υπόλοιπο ποσό που μας οφείλεται για το 2011 είναι 500.000 ευρώ», εξήγησε ο πρόεδρος του υπεραστικού ΚΤΕΛ, Λ. Καλαγκιάς.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ