4.12.2012 10:39

Αιγνουσιώτες κατά Αιγνουσιωτών

• Ο ΔΗΜΟΣ ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΚΡΗΠΙΔΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ

Αναβλήθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας η συζήτηση της  προσφυγής των οικογενειών της Μαρίας Παντ. Λαιμού, του Πανάγου Κ. Λαιμού, της Μαρίκας Κ. Λύρα και του  Συλλόγου  Οικολογίας Οινουσσών, με την οποία ζητούν να ακυρωθεί η κατασκευή  του εξωτερικού κρηπιδώματος του λιμανιού. Στη συνεδρίαση της  Πέμπτης 27 Νοεμβρίου του 5ο Τμήμα του Συμβουλίου έκρινε σωστό να  εκδικασθεί στις 23 Ιανουαρίου 2013 μαζί με την αίτηση ακυρώσεως, που έχει καταθέσει και η Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού.
Ο δήμος Οινουσσών δεν διστάζει να υποστηρίξει ότι υπάρχει συνεργασία των τριών πλευρών με στόχο να καθυστερήσουν με «νομικίστικες» μεθοδεύσεις ή ακόμη και να ακυρώσουν το έργο της κατασκευής του εξωτερικού κρηπιδώματος του λιμανιού.
 Mε καυστική ανακοίνωση της η δημοτική αρχή χαρακτηρίζει... άγνωστη οργάνωση για τις Οινούσσες την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού και δεν διστάζει να υποστηρίξει ότι σε αγαστή συνεργασία με τις προαναφερόμενες οικογένειες και το Σύλλογο Οικολογίας, «προσπαθούν να ακυρώσουν τις πολυετείς προσπάθειες και τον επιτυχή αγώνα της Δημοτικής αρχής για την υλοποίηση του εγχειρήματος και να παρατείνουν την αγωνία και αβεβαιότητα του συνόλου σχεδόν των Οινουσσιωτών, που έχουν  επενδύσει ελπίδες και προσδοκίες δεκαετιών για πρόοδο και ανάκαμψη του τόπου μέσω ενός έργου ζωτικής σημασίας, όπως είναι η βελτίωση του λιμανιού».
Ο Δήμος Οινουσσών έχει ήδη ασκήσει παρέμβαση στο ΣτΕ προασπιζόμενος τα δικά του συμφέροντα.
Παρέμβαση υποστήριξης του δήμου αναμένεται να καταθέσει και ο Σύλλογος των Φίλων των Οινουσσών. «Η δημοτική αρχή καλεί τούς Οινουσσιώτες να ενημερωθούν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 7 Δεκεμβρίου 2012 και ακολούθως  να στηρίξουν τις ενέργειες της, με τον αποδοτικότερο τρόπο που μπορούν», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ