25.5.2016 11:50

Αιγιαλός και ασθενοφόρα στην ατζέντα Βουρνού για την ΚΕΔΕ

ΜΕ ΔΕΣΜΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΙΟΥ

Με δύο ζητήματα που άπτονται άμεσων λύσεων συμμετείχε στην προγραμματισμένη συνεδρίαση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων ο Μαν. Βουρνούς.

Συγκεκριμένα, ο Δήμος Χίου ζήτησε περαιτέρω διευκολύνσεις στα θέματα που αφορούν στις νομιμοποιήσεις έργων, ενώ έθεσε και το ζήτημα της χρήσης των ασθενοφόρων, κυρίως σε δυσπρόσιτες και ορεινές περιοχές από εθελοντές.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Χίου έχει στείλει στο ΥΠ.ΕΣ. κείμενο νομοθετικής ρύθμισης ενώ έχουν πραγματοποιηθεί και συναντήσεις για το θέμα, στο αρμόδιο Υπουργείο, ώστε οι Δήμοι να μπορούν να νομιμοποιήσουν με σύντομες διαδικασίες, έργα τα οποία αποδεδειγμένα είναι κοινής ωφέλειας (για παράδειγμα, Πετροκάραβο, Αφανής Ναύτης).

Επίσης, προτάθηκε η προσθήκη άρθρου στο παραπάνω σχέδιο Νόμου, που να ορίζει ότι επιτρέπεται η οδήγηση ασθενοφόρων (ή εν γένει κρατικών – δημοσίων αυτοκινήτων) από εθελοντές. Υπενθυμίζεται ότι και για αυτό το θέμα, ο Δήμαρχος  Χίου έχει στείλει στο ΥΠ.ΕΣ. κείμενο νομοθετικής ρύθμισης και έχει πραγματοποιήσει σχετικές συναντήσεις, για να μπορούν να αντιμετωπίζονται τα προβλήματα των απομακρυσμένων και δυσπρόσιτων περιοχών, όπως είναι η Αμανή.

 

 

 

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ