2.3.2012 15:26

Αιγαιοκυπριακή συνεργασία

ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟΥ

Συνεχίζει δυναμικά τις πρωτοβουλίες και τα πρωτόκολλα συνεργασίας το Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Σειρά τη Δευτέρα 5  έχει στη Μυτιλήνη, η υπογραφή Πρωτοκόλλου Συνεργασίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου με το Πανεπιστήμιο Κύπρου, σε εκπαιδευτικό, επιστημονικό, ερευνητικό και διοικητικό επίπεδο.
Οι στόχοι που τίθενται με την υπογραφή αυτού του πρωτοκόλλου για τα δυο εκπαιδευτικά ιδρύματα είναι οι εξής: η προαγωγή της διδασκαλίας και της έρευνας στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, η μεταξύ τους ανάπτυξη παιδαγωγικών και πολιτιστικών ανταλλαγών, η δικτύωση των ερευνητικών τους εργαστηρίων και από κοινού αξιοποίηση των υποδομών και της τεχνογνωσίας, η διαμόρφωση θεσμικού πλαισίου που να διευκολύνει και να προάγει την έρευνα σε ποικίλους τομείς και η διαρκή βελτίωση της πανεπιστημιακής λειτουργίας.
Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητής Κωνσταντίνος Χριστοφίδης θα υπογράψει με τον Πρύτανη του Αίθουσα της Συγκλήτου Πανεπιστημίου Αιγαίου Καθηγητή Π. Τσάρτα το ειδικό πρωτόκολλο συνεργασίας στην, στο Λόφο Πανεπιστημίου και στις 13:00.
Με αφορμή την επίσκεψή του στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου Καθηγητής Κωνσταντίνος Χριστοφίδης θα παραθέσει διάλεξη με θέμα: “Aπό το Ναυάγιο της Κερύνειας και του Μαζωτού στην Κύπρο της Επιστήμης και της Προοπτικής”.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ