17.12.2012 8:49

Αγωνιστικά προπύργια, οι εργασιακοί χώροι (ΒΙΝΤΕΟ)

ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ

 

Κάλεσμα στην τοπική κοινωνία προκειμένου να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργιακή κινητοποίηση της Τετάρτης απηύθυναν μέσω των τοπικών ΜΜΕ οι συνδικαλιστικοί φορείς του νησιού το πρωί του Σαββάτου.

 

Η διαδικασία της εφεδρείας στην οποία τίθενται υπάλληλοι του Παν. Αιγαίου, του Δήμου, της Περιφέρειας αλλά και του ΙΚΑ, σήμανε κόκκινο συναγιαρμό στα τοπικά σωματεία που ετοιμάζουν δυναμικές κινητοποιήσεις στο επόμενο διάστημα.

 

Γ. Αμπαζής – Πρόεδρος ΑΔΕΔΥ

«Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο νευραλγικός χώρος του Πανεπιστημίου Αιγαίου είναι πάρα πολλά μέχρι στιγμής. Η τελευταία πράξη νομοθετικού περιεχομένου έρχεται να αποτελέσει την κορωνίδα των προβλημάτων στην εκπαίδευση αφού 37 εργαζόμενοι έρχονται αντιμέτωποι με το φάσμα της απόλυσης».

 

Τ. Κώσταλος – Πρόεδρος Ε.Κ. Χίου

«Η κατάσταση έχει φθάσει στο απροχώρητο. Δεν μπορούμε πια να μετακυλίουμε τους λογαριασμούς στα παιδιά και τα εγγόνια μας. Οι συνθήκες είναι τέτοιες που πρέπει όλοι μαζί να ξεσηκωθούμε. Μέχρι στιγμής το σχέδιό τους πάει μια χαρά. Τα 550 ευρώ μεικτά τον ερχόμενο Απρίλιο θα γίνουν 400».

 

Δ. Ανδριώτη- Εκπρόσωπος εργαζομένων Παν. Αιγαίου

«Θα πρέπει να καταλάβουν ότι δεν είμαστε αριθμοί. Είμαστε άνθρωποι με υποχρεώσεις, με οικογένειες και λογαριασμούς που τρέχουν πίσω μας.».

 

Αλ. Γαϊτάνος- Πρόεδρος Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Χίου

«Το τελευταίο κυβερνητικό εγχείρημα πρέπει να μας βρει όλους στους δρόμους. Σήμερα είναι οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι, αύριο θα είμαστε όλοι εμείς. Ας το καταλάβουμε και επιτέλους ας αντιδράσουμε».

 

Μ. Στάθης – Μέλος της Εκ. Γραμ. ΑΔΕΔΥ Χίου

«Συνήθως ακούμε το ερώτημα από πολλούς: Τι πρέπει να γίνει για να ξεσηκωθεί ο κόσμος; Η απάντηση είναι απλή. Αν ο κάθε θιγόμενος σηκωθεί από τον καναπέ τότε θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι. Η αντίσταση είναι μονόδρομος»

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ