4.11.2012 23:14

Αγώνας μέχρις εσχάτων

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑ.ΜΕ. ΣΤΗΝ ΑΠΛΩΤΑΡΙΑ

 
« Ένας μόνος του θα σπάσει, το δεμάτι με τα ξύλα θα αντέξουν». Με αυτά τα λόγια η Ευγενία Κώτη, μέλος του ΠΑΜΕ και του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων, κάλεσε όλους τους εργαζόμενους να συστρατευτούν με το ΠΑΜΕ και να συμμετέχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις της Τρίτης και της Τετάρτης.
Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν τα στελέχη του ΠΑΜΕ μίλησαν για την κρισιμότητα της αυριανής και μεθαυριανής απεργιακής κινητοποίησης, κατά την οποία η συμμετοχή των εργαζομένων και οι αγώνες τους θα είναι μια μάχη υπέρ εκείνων που με τα νέα μέτρα οδηγούνται στη φτώχεια και στην εξαθλίωση, μια μάχη για την αξιοπρέπεια των εργαζομένων, όπως είπε ο Ι. Αμπαζής.
 
Ο ίδιος τόνισε πως το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ δεν παλεύουν για καλύτερη διαπραγμάτευση του χρέους, αφού πιστεύουν πως «ο λαός δεν χρωστά, αλλά αυτοί χρωστούν στο λαό» και κάλεσε την Τρίτη στις 10.00 σε συγκέντρωση στην Απλωταριά.
Όντας σε επίσχεση εργασίας η Ευγ. Κώτη μίλησε για τις συνέπειες της κρίσης στον κλάδο των εμποροϋπαλλήλων. Χαρακτήρισε τις συνθήκες που βιώνουν οι εργαζόμενοι σήμερα «σφαγή» και  «μεσαίωνα» και κάλεσε τους εργαζόμενους να παλέψουν, ακόμη κι αν νομίζουν πως η λαίλαπα των μέτρων δε θα τους αγγίξει. «Οι επιχειρήσεις θα σωθούν, αλλά θα έχουν τσαλαπατηθεί οι εργαζόμενοι. Να σταθούμε στα πόδια μας, να αντιταχθούμε, ώστε να μη χρειαστεί να τρώμε από τα συσσίτια ή από τα ληγμένα».
 
Και οι δυο υποστήριξαν πως αιτία των δεινών του ελληνικού λαού δεν είναι το μνημόνιο αλλά η Ε.Ε..
«Δεν υπάρχει άλλος δρόμος διεξόδου από το μνημόνιο, παρά μόνο ο αγώνας» , είπε ο Γ. Λαμπαδοχυτός από το ΣΕΣΝΟΧ  και κατέληξε υποστηρίζοντας πως στις γραμμές του ΠΑΜΕ χωρούν όλοι, ανεξάρτητα από το τι ψηφίζει ο καθένας. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ