25.1.2013 16:24

«Αγώνας μέχρι να φύγει η Τρόϊκα εσωτερικού»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΧΙΟΥ

Ανακοίνωση στήριξης στους απεργούς των ΜΜΜ εξέδωσε ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Δήμου Χίου μέσα στην οποία στρέφεται κατά της απόφασης της Κυβέρνησης να προχωρήσει στο μέτρο της πολιτικής επιστράτευσης. Στην ανακοίνωση ο τοπικός σύλλογος αναφέρει: 

«Η καθεστωτική συγκυβέρνηση του "αποφασίζομε και διατάσσομεν" συνέχισε τις στρατιωτικού τύπου μεθοδεύσεις που έχει στην ημερήσια διάταξη λειτουργίας της.

Μετά την αυταρχική πολιτική επιστράτευση των απεργών του ΜΕΤΡΟ που αποφάσισε η μνημονιακή συγκυβέρνηση κι ας υπήρξαν και υποκειμενικές επικοινωνιακές φωνές αντίρρησης μεταξύ των συνεταίρων της, επτά διμοιρίες των ΜΑΤ έκαναν την εμφάνισή τους λίγο μετά τις 03.40 τα ξημερώματα και αφού έσπασαν την αλυσίδα της κεντρικής εισόδου, εισήλθαν εντός των εγκαταστάσεων του αμαξοστασίου του ΜΕΤΡΟ στα Σεπόλια.

Οι "συνταγματάρχες" της συγκυβέρνησης, με πραξικοπηματικού τύπου ενέργειες προσπαθούν να κάμψουν το φρόνημα των απεργών και να ποινικοποιήσουν  βάναυσα τον αγώνα όσων αντιστέκονται στην αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης.

Προκειμένου η συγκυβέρνηση να εφαρμόσει τις βάρβαρες μνημονικές πολιτικές που τις έχει συμφωνήσει με τους τοκογλύφους δανειστές και το κεφάλαιο, κατεδαφίζοντας μισθούς και εργασιακά δικαιώματα και οδηγώντας τους εργαζόμενους σε φτωχοποίηση και εξαθλίωση δεν έχει καμία αναστολή στο να χρησιμοποιεί ακραίες αυταρχικές και αντισυνταγματικές συμπεριφορές που θυμίζουν έντονα τη μαύρη περίοδο της χούντας. 

Με τέτοιες καταδικασμένες στο παρελθόν από το λαό μεθόδους, προσπαθεί η συγκυβέρνηση να καταργήσει τις Σ.Σ.Ε. οδηγώντας σε ακόμα μεγαλύτερη "βουλγαροποίηση" τους μισθούς και τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Ο κοινός συντονισμένος αγώνας και η συγκρότηση ενιαίου κοινωνικού μετώπου των εργαζομένων του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα είναι αυτό που μπορεί να φέρει την ανατροπή των μνημονίων και των εξοντωτικών μέτρων εφαρμογής τους.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων στους ΟΤΑ Ν,Χίου εκφράζει την αγωνιστική συμπαράσταση και αλληλεγγύη στους εργαζόμενους στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και απερίφραστα καταγγέλλει τον κυβερνητικό αυταρχισμό που πολύ πρόσφατα βίωσαν και οι συνάδελφοι μας απεργοί στην Τοπική Αυτοδιοίκηση». 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ