16.11.2012 11:51

Αγκάλιασε τους καρκινοπαθείς η Ελάτα

 
Την εικόνα της Ζωοδόχου Πηγής και αναμνηστικές ευχαριστήριες επιστολές πρόσφερε ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Χίου «ΕλπίΖΩ» στον Πολιτιστικό Σύλλογο και τους κατοίκους της Ελάτας, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του για τη μεγάλη οικονομική στήριξη που πρόσφεραν από το υστέρημα τους και την ηθική συμπαράσταση που παρέχουν στο Σύλλογο και κατ΄ επέκταση στους Χιώτες καρκινοπαθείς.
Στην ημερίδα που φιλοξενήθηκε στις υπό επισκευή εγκαταστάσεις του παλιού δημοτικού σχολείου του χωριού, οι εκπρόσωποι του «ΕλπίΖΩ» ενημέρωσαν τον κόσμο για την εφαρμογή του προγράμματος Κατ’ Οίκον Νοσηλείας και για το πώς πρέπει να μαθαίνει την αλήθεια ο ασθενής. Οι γιατροί Τ. Γιασά (ενδοκρινολόγος) και Φρ. Βερνίκος (ογκολόγος-μαστολόγος) καθήλωσαν το πυκνό ακροατήριο που παρακολούθησε με μεγάλο ενδιαφέρον τις εισηγήσεις για τους καρκίνους του θυρεοειδούς και του μαστού.
 
Το οίκημα
Οι Ελατούσοι, συνεχίζοντας τη διαρκή προσφορά τους, προσφέρθηκαν να παραχωρήσουν στον «ΕλπίΖΩ» αναξιοποίητο οίκημα που κατέχουν, μαζί με την κοινότητα Μεστών, στην περιοχή του Πασαλιμανιου στον Πειραιά από δωρεά της οικογένειας Κ. Γκιάλα, εφόσον συνηγορήσουν και οι Μεστούσοι. Οι επαφές για το θέμα βρίσκονται σε εξέλιξη.
 
Η δωρεά Β. Λιβανού
Τέλος, η παρουσίαση των δράσεων του «ΕλπίΖΩ» ευαισθητοποίησε τον Ελατούση ομογενή Β. Λιβανό, που παρέδωσε στη διοίκηση το ποσόν των 1.000 ευρώ, ως μια χειρονομία στήριξης στο δύσκολο έργο της. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ