31.10.2016 17:04

Αφού δεν ρωτάμε εμείς, ρωτάει ένας Αχαιός

• ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΙΩΜΕΝΩΝ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΩΝ ΦΠΑ

Εδώ ώσπου να συνεδριάσουμε, να συμφωνήσουμε πως θα κινηθούμε και τελικά να δράσουμε, η 1η Ιανουαρίου 2017 θα ξημερώσει με ισοπεδωμένους με την υπόλοιπη Ελλάδα τους συντελεστές Φ.Π.Α..

Το κενό της δικής μας εκπροσώπησης έρχεται να καλύψει ο βουλευτής Αχαΐας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου. Ως συνέχεια της πρόσφατης επίσκεψης στη Χίο της Φ. Γενηματά ο κ. Παπαθεοδώρου σε ερώτηση τους προς τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας Ευκλ. Τσακαλώτο, αφού εξηγεί γιατί  η αύξηση του ΦΠΑ έχει επηρεάσει την ανταγωνιστικότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, τον τουρισμό και το κόστος διαβίωσης των κατοίκων, ζητά να επαναξιολογηθεί από την Κυβέρνηση και να μην θεωρείται ούτε να αντιμετωπίζεται ως ευνοϊκή φορολογική ρύθμιση και συνεπώς να τίθεται υπό καθεστώς αμφισβήτησης.

«Το συγκεκριμένο μέτρο αύξησης του ΦΠΑ, αντίκειται στη συνταγματικά κατοχυρωμένη νησιωτικότητα (άρθρο 101 του Συντάγματος)και στο ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 4ης Φεβρουαρίου 2016 σχετικά με την ειδική κατάσταση των νησιών (2015/3014 RSP) και θα οδηγήσει τα νησιά σε ερήμωση και παρακμή», ισχυρίζεται ο κ. Παπαθεόδωρου και ρωτά τι πρωτοβουλίες προτίθεται να πάρει το Υπουργείο προκειμένου να προστατευθεί ο νησιωτικός πληθυσμός από την αύξηση του ΦΠΑ.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ