12.3.2012 11:45

«Aegean Regatta: Παράθυρο στο θαλάσσιο τουρισμό»

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ Δ. ΧΑΛΙΚΩΤΗ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ Π.Ε. ΧΙΟΥ

Ημερίδα με θέμα «Aegean Regatta: Παράθυρο στο θαλάσσιο τουρισμό» διοργανώνει την επόμενη Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012 και ώρα 17:30 στην Αίθουσα Συνεδριάσεων της Π. Ε. Χίου «Μιχαήλ Βουρνούς», η θεματική αντιπεριφερειάρχης τουρισμού Λ. Λύκου σε συνεργασία με την Π.Ε. Χίου.
 Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο της προώθησης των ειδικών μορφών τουρισμού από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Αφορμή και κεντρικό θέμα για την ημερίδα αποτελεί η διοργάνωση του Διεθνούς Ιστιοπλοϊκού Αγώνα Aegean Regatta 2012, το πρόγραμμα της οποίας περιλαμβάνει σταθμούς στη Βολισσό και τις Οινούσσες.
Στην ημερίδα θα συμμετέχουν προσκεκλημένοι ομιλητές, και το πρόγραμμα έχει διαμορφωθεί ως εξής:

  • Χαιρετισμοί
  • «Παρουσίαση της διοργάνωσης Aegean Regatta 2012». Λάζαρος Τσαλίκης, Πρόεδρος Επιτροπής Ανοιχτής Θαλάσσης Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας
  • «Ο ρόλος της ιστιοπλοΐας στο θαλάσσιο τουρισμό». Μιχάλης Μπελέγρης, Έφορος Ιστιοπλοΐας Ναυτικού Ομίλου Χίου.
  • «Η συμβολή του θαλάσσιου τουρισμού στην ανάπτυξη των νησιών». Μαρία Λεκάκου, Επίκουρη Καθηγήτρια Τμήματος Ναυτιλίας Πανεπιστημίου Αιγαίου

Η συγκεκριμένη ημερίδα, η οποία θα πραγματοποιηθεί και στη Μυτιλήνη στο αμέσως επόμενο διάστημα, απευθύνεται σε επαγγελματίες του τουρισμού, αλλά και στο ευρύτερο κοινό, προκειμένου να ενημερωθούν για τα οφέλη που απορρέουν από την ανάδειξη των νησιών μας ως ιδανικών προορισμών θαλάσσιου τουρισμού.
Στην ημερίδα θα παραβρεθεί και ο Γ.Γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Δημήτριος Χαλκιώτης.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ