22.10.2013 7:52

Άδωνις: «Απόλυση για όποιον δεν μου επιτρέψει να ασκήσω τα καθήκοντά μου»

Πρόσωπο με πρόσωπο βρέθηκε τα μεσάνυχτα ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης με φορείς του τομέα της υγείας, αλλά και απλούς πολίτες. 

Ο υπουργός απάντησε σε υψηλούς τόνους σε σχετική ερώτηση με αφορμή περιστατικά που έχουν σημειωθεί κατά τη διάρκεια επισκέψεών του σε νοσοκομεία και συγκεκριμένα την επίσκεψή του στο Αττικόν Νοσοκομείο, εκεί όπου δεν του είχαν επιτρέψει να μπει μέσα.  

Μιλώντας απόψε στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στο Star, ο Α. Γεωργιάδης είπε ότι στις περιπτώσεις αυτές θα εφαρμοστεί ο νόμος, που σημαίνει απόλυση για όποιο μέλος του ΕΣΥ δεν του επιτρέψει να ασκήσει τα καθήκοντά του.

«Όταν πήγα στο Αττικόν επειδή ήταν η έναρξη της θητείας μου δεν εφήρμοσα το νόμο. Ήταν η πρώτη και η τελευταία φορά. Είμαι εκλεγμένος βουλευτής με σταυρό, διορισμένος υπουργός και έχω συνταγματική υποχρέωση να πηγαίνω στα νοσοκομεία. Όποιο μέλος του ΕΣΥ διανοηθεί να με εμποδίσει να ασκήσω τα καθηκοντά μου, ο νόμος θα εφαρμοστεί. Και ο νόμος σημαίνει απόλυση, δηλαδή αυτοδίκαιη αργία», ανέφερε συγκεκριμένα.

Εξάλλου, ο Α. Γεωργιάδης, αναφερόμενος στο θέμα της μεγάλης λίστας αναμονής για τους ασθενείς, είπε ότι «θα πρέπει να δίνουμε το δικαίωμα σε γιατρούς του ΕΣΥ να χειρουργούν και το απόγευμα, εκτός ωραρίου, στο νοσοκομείο και να παίρνουν επιπλέον αμοιβή, ώστε να μπορούν εκείνοι που έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν παραπάνω να πάνε στο ιδιωτικό χειρουργείο του ΕΣΥ, που δεν έχει το τιμολόγιο μίας μεγάλης ιδιωτικής κλινικής. Έτσι θα μειωθεί η ουρά αναμονής και τις πρωινές ώρες θα πηγαίνουν εκείνοι που δεν μπορούν να κάνουν γρηγορότερα την εγχείρησή τους».

Ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε εκτενώς και στο θέμα των γενοσήμων, επισημαίνοντας ότι είναι θετικό πως ήδη τα νοσοκομεία χορηγούν στους ασθενείς φάρμακα που σε ποσοστό 70% είναι γενόσημα.

«Όποιος κάνει επίσχεση,ο ΕΟΠΥΥ κόβει τη σύμβαση μαζί του» 

«Όποιος κάνει επίσχεση εργασίας στον ΕΟΠΥΥ- δικαίωμα του- ο ΕΟΠΥΥ κόβει τη σύμβαση μαζί του» τόνισε ο υπουργός στη συνέχεια της συνέντευξης. 

«Όποιος αρνηθεί σε ασφαλισμένο μας υπηρεσία, ο ΕΟΠΥΥ με αυτόν δουλειά δεν έχει. Εγώ σας το ξεκαθάρισα» είπε και συνέχισε:

«Θα κάνουμε το παν να σας πληρώσουμε. Εγώ πουλάω βιβλία και παίρνω επιταγές δωδεκάμηνες και σας χρωστάμε 5άμηνα. Μια χαρά είστε για την αγορά».

«Εάν δεν θέλετε αυτή τη σύμβαση σας αποδεσμεύω. Απειλές το κράτος δεν δέχεται. Συνεννοημένοι. Νέτα-σκέτα», ξεκαθάρισε ο κ. Γεωργιάδης. Μεταξύ άλλων, υποστήριξε ότι μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου ο ΕΟΠΥΥ θα έχει τακτοποιήσει τις οφειλές του.

«Είμαι ο πιο μνημονιακός βουλευτής»

Την έντονη αντίδραση του υπουργού Υγείας προκάλεσε η επισήμανση ενός πολίτη, άνεργου και ανασφάλιστου, ο οποίος κατηγόρησε τον Άδωνι Γεωργιάδη, ότι από αντιμνημονιακός έγινε μνημονιακός. 

«Με έχετε ακούσει να είμαι αντιμνημονιακός ένα δευτερόλεπτο της ζωής μου;» απάντησε ο υπουργός Υγείας.

«Είμαι ο πιο μνημονιακός βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου με διαφορά. Με είπατε αντιμνημονιακό. Μη μου το ξαναπείτε. Αυτό είναι βρισιά για μένα.», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης και συνέχισε: «Μα να με πείτε και αντιμνημονιακό; Για ποιον με περάσατε;»

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ