Ειδήσεις

29/7/14 10:01

τελ. ενημ.: 29/7/14 10:46

Άδικη και εκδικητική η η απόλυση των καθαριστριών

Με αφορμή τον πανελλαδικό αγώνα του ΣΥΡΙΖΑ για τα δικαιώματα απολυμένων
 καθαριστριών, ο επικεφαλής του τομέα υγείας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ για την απόλυση των καθαριστριών στη Χίο Ανδρέας Ξανθός, βουλευτής Ρεθύμνου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ενημερώθηκα για την άδικη και εκδικητική απόλυση καθαριστριών στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου, οι οποίες απαίτησαν τα δεδουλευμένα τους. Δυστυχώς αυτά είναι τα αποτελέσματα της ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών του ΕΣΥ και της κατάργησης εργασιακών δικαιωμάτων στην σκληρή εποχή των μνημονίων, που μοναδικό σκοπό έχουν να μετατρέψουν δημόσιους πόρους σε επιχειρηματικά κέρδη, εντείνοντας την εκμετάλλευση της εργασίας.

Εμείς δηλώνουμε τη συμπαράστασή μας στις διωκόμενες καθαρίστριες και απαιτούμε από τη διοίκηση του νοσοκομείου να μεριμνήσει για την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας. Απάντηση σε αυτές τις πρακτικές πρέπει να είναι οι συλλογικοί αγώνες όλων των εργαζομένων του ΕΣΥ για την υπεράσπιση της δημόσιας περίθαλψης. Ως ΣΥΡΙΖΑ είμαστε προσηλωμένοι σε μια πολιτική επανακοινωνικοποίησης των υπηρεσιών του ΕΣΥ που δόθηκαν σε ιδιωτικές εταιρείες».

 

Δείτε επίσης