29.7.2014 10:01

Άδικη και εκδικητική η η απόλυση των καθαριστριών

Με αφορμή τον πανελλαδικό αγώνα του ΣΥΡΙΖΑ για τα δικαιώματα απολυμένων
 καθαριστριών, ο επικεφαλής του τομέα υγείας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ για την απόλυση των καθαριστριών στη Χίο Ανδρέας Ξανθός, βουλευτής Ρεθύμνου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ενημερώθηκα για την άδικη και εκδικητική απόλυση καθαριστριών στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου, οι οποίες απαίτησαν τα δεδουλευμένα τους. Δυστυχώς αυτά είναι τα αποτελέσματα της ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών του ΕΣΥ και της κατάργησης εργασιακών δικαιωμάτων στην σκληρή εποχή των μνημονίων, που μοναδικό σκοπό έχουν να μετατρέψουν δημόσιους πόρους σε επιχειρηματικά κέρδη, εντείνοντας την εκμετάλλευση της εργασίας.

Εμείς δηλώνουμε τη συμπαράστασή μας στις διωκόμενες καθαρίστριες και απαιτούμε από τη διοίκηση του νοσοκομείου να μεριμνήσει για την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας. Απάντηση σε αυτές τις πρακτικές πρέπει να είναι οι συλλογικοί αγώνες όλων των εργαζομένων του ΕΣΥ για την υπεράσπιση της δημόσιας περίθαλψης. Ως ΣΥΡΙΖΑ είμαστε προσηλωμένοι σε μια πολιτική επανακοινωνικοποίησης των υπηρεσιών του ΕΣΥ που δόθηκαν σε ιδιωτικές εταιρείες».

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ