3.4.2015 11:59

«Αδικαιολόγητες οι επιφυλάξεις του ΣΥΡΙΖΑ για το αεροδρόμιο»

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΝΟΤΗ ΜΗΤΑΡΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ

Υπονόμευση των διαδικασιών της επέκτασης και ιδεολογικές αγκυλώσεις εντοπίζει στη χθεσινή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Χίου για το έργο της επέκτασης προς βορά του διαδρόμου του αεροδρομίου Χίου εντοπίζει ο Νότης Μηταράκης που με σημερινή δήλωσή του αναφέρει τα εξής:

Ο Βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης, απαντώντας στη χθεσινή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Χίου για το θέμα της επέκτασης του αεροδρομίου, δήλωσε:

«Το θέμα της επέκτασης του αεροδρομίου της Χίου είναι απαραίτητο βήμα για την ανάπτυξη του νησιού και αίτημα των πολιτών εδώ και δεκαετίες.

Ήδη η προηγούμενη κυβέρνηση, με την επιτάχυνση των διαδικασιών για τις διοικητικές αποβολές, κατάφερε να παραλάβει τυπικά και ουσιαστικά την έκταση. Παράλληλα δρομολόγησε και τα επόμενα βήματα για την ολοκλήρωση της μελέτης που αφορά στην επέκταση του διαδρόμου, στη σύνταξη μελέτης για την αναβάθμιση του υφιστάμενου αεροσταθμού, στην παράκαμψη του παραλιακού δρόμου κ.ο.κ. Ουσιαστικά τους τελευταίους δώδεκα μήνες έγιναν βήματα που εκκρεμούσαν εδώ και πολλά χρόνια.

Λόγω και της δικής μου συμμετοχής σε πολλές από τις συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν, μπορώ να διαβεβαιώσω ότι η πρόοδος που σημειώθηκε ήταν αποτέλεσμα της βούλησης και της συστηματικής συνεργασίας όλων των συναρμόδιων υπουργείων και φορέων.

Δυστυχώς, όμως, μετά τις εκλογές, το Υπουργείο Οικονομικών – είτε λόγω άγνοιας, είτε λόγω αδιαφορίας – δημιούργησε τα πρώτα προσκόμματα στην προσπάθεια υλοποίησης του έργου, καθώς δεν έχει ακόμη εγκρίνει τις πιστώσεις της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας για το 2015. (Κατέθεσα σχετική Επίκαιρη Ερώτηση στις 13.03.2015). Θα έπρεπε ήδη να έχει ξεκινήσει η περίφραξη του χώρου του νέου διαδρόμου προσγείωσης και η εκκαθάριση του.

Παράλληλα, δεν πρέπει να λησμονήσουμε την προχθεσινή δήλωση του κ. Πλακωτάρη, Προϊσταμένου της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας, κατά την ενημερωτική συνάντηση σχετικά με το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Βορείου Αιγαίου 2014-2020 που διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ότι το έργο της επέκτασης του αεροδρομίου είναι επιλέξιμο προς χρηματοδότηση από το νέο ΕΣΠΑ στη θεματική ενότητα των Υποδομών.

Η μη εξεύρεση επενδυτών για το αεροδρόμιο της Χίου σημαίνει ότι το έργο πρέπει πλέον να χρηματοδοτηθεί από δημόσιο κεφάλαια, η εξεύρεση των οποίων απαιτεί τον βέλτιστο συντονισμό όλων. Παρατηρείται και εδώ το φαινόμενο ο κάθε θεσμικός παράγοντας της Χίου να δρα μόνος του και χωρίς συνεννόηση. Τουλάχιστον ας είμαστε στην ίδια κατεύθυνση.

Διότι, στην «κακοδαιμονία» της Ελληνικής δημόσιας διοίκησης ήρθαν τώρα να προστεθούν και οι παντελώς αδικαιολόγητες επιφυλάξεις των τοπικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Η επέκταση του διαδρόμου συζητείται σχεδόν δύο δεκαετίες και, τώρα που φτάσαμε στο τέλος, αντί τα στελέχη του να συμβάλουν με την στάση τους στην υλοποίηση του έργου, υπόσχονται νέα συλλογή στοιχείων και ένα νέο και εξαντλητικό διάλογο του κόμματος με την τοπική κοινωνία, ο οποίος έρχεται να προστεθεί σε παλαιότερες δηλώσεις τους που μόνο την επιτάχυνση του έργου δεν προοιωνίζουν! Και βέβαια δημιουργούν την αίσθηση ότι το κόμμα ασκεί εκτελεστική εξουσία.

Τώρα όμως, είναι η ώρα των πράξεων και όχι των λόγων. Και κανείς δεν έχει το δικαίωμα στο όνομα κάποιων ιδεολογικών αγκυλώσεων να υπονομεύσει ένα έργο κομβικής σημασίας για το νησί μας και από κοινωνικής και από οικονομικής και από εθνικής ακόμη πλευράς. Ας δουλέψουμε επιτέλους συντονισμένα και με όραμα, το οφείλουμε στο νησί μας.»

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ