21.10.2013 15:39

Αδιανόητη η μείωση των δρομολογίων σε 3-4 την εβδομάδα

ΠΑΝΔΗΜΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ

Την αντίθεση του με την υποβάθμιση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης του νησιού εκδηλώνει με ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλοντας την μετατροπή της Χίου σε προορισμό άγονης γραμμής και ζητώντας από τον κόσμο να ξεσηκωθεί:
«Η ανακοίνωση του χειμερινού προγράμματος των συνδέσεων της Χίου και της Μυτιλήνης με την Αθήνα ήλθε, δυστυχώς, να επιβεβαιώσει όλους  όσους προβλέπαμε ότι το Μνημόνιο και οι συγκυβερνήσεις θα καταλήξουν σε τραγωδίες όσον αφορά τις συγκοινωνίες των νησιών. Τα δρομολόγια της γραμμής, από 12 που ήταν πριν το μνημόνιο, έγιναν πέρυσι 6 και φέτος 4 ή και 3.  Τα νησιά μας των 150.000 και βάλε  κατοίκων μετατρέπονται σε προορισμούς της άγονης γραμμής,  με την  μνημονιακή φιλοσοφία, καθώς   η συχνότητα των πλοίων που θα τα συνδέουν με τον Πειραιά θα είναι πλέον ίδια (αν όχι μικρότερη) με τη συχνότητα με την οποία συνδέονταν με τον Πειραιά νησιά άγονης γραμμής, νησιά με λίγες εκατοντάδες ή και δεκάδες κατοίκους…

Την εικόνα για τη Χίο συμπληρώνει  το γενικευμένο συγκοινωνιακό μονοπώλιο, τα λειψά δρομολόγια και τα πανάκριβα εισιτήρια στην αεροπορική συγκοινωνία. Όπως και οι περιπέτειες στις οποίες έχουν μπει αερολιμένας και κεντρικός λιμένας, οι οποίοι έχουν απαξιωθεί μέσω της μνημονιακής εκχώρησης σε  κάποιο ΤΑΙΠΕΔ. Σύμβουλοι του οποίου εισηγούνται ακόμη και  το κλείσιμο ή  την εκποίηση  με απαράδεκτους όρους.

Τις σοβαρές ευθύνες του τοπικού πολιτικού κατεστημένου (βουλευτές και αιρετοί) θα τις καταγράψει η ιστορία. Η οποία θα αποφασίσει επίσης αν είχαμε δίκιο ως ΣΥΡΙΖΑ Χίου όταν καλούσαμε σε εγρήγορση για να μην μετατραπεί το νησί σε προορισμό άγονης γραμμής. Τώρα προέχει να αναπτυχθεί ένας πάνδημος αγώνας για να ανατραπούν οι σχεδιασμοί που στραγγαλίζουν συγκοινωνιακά (επομένως και οικονομικά και κοινωνικά) το νησί μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ Χίου θα συνεχίσει να πρωτοστατεί στην ανάληψη πρωτοβουλιών και σε κινητοποιήσεις που θα υποστηρίξει με όλες τους τις δυνάμεις. Αλλά και θα υποστηρίξει κάθε πρωτοβουλία φορέων (π.χ. συνδικαλιστικών και επιμελητηριακών) που θα τοποθετείται ενάντια στην συγκοινωνιακή υποβάθμιση του νησιού μας» .

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ