13.7.2012 11:44

Αδειάζει με το καλημέρα την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Αιχμές κατά της λειτουργίας της Επιτροπής Ανταγωνισμού αλλά και της αδυναμίας της να προστατεύσει την πορεία των τιμών και τη λειτουργία των μονοπωλίων, επιρρίπτει με Ερώτηση του στον υπουργό Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη, ο βουλευτής Χίου Κ. Τριαντάφυλλος.
Όπως προκύπτει από το κείμενο της Ερώτησης του βουλευτή, το πρόβλημα στην αυξητική και δυσανάλογη πορεία των τιμών των αεροπορικών εισιτηρίων της σύνδεσης Χίου- Αθήνας, προκαλει πολλά ερωτηματικά, κυρίως για το γεγονός ότι στην Επιτροπή για παρόμοια θέματα έχουν υποβληθεί δεκάδες αιτήσεις που ουδέποτε συζητήθηκαν ή απαντήθηκαν.
«Ειδικότερα το νησί της Χίου εξυπηρετείται αποκλειστικά πλέον από την Οlympic Air και το κόστος μεταφοράς είναι περίπου ίσο με ευρωπαϊκό προορισμό, όπου όμως ο πολίτης έχει τη δυνατότητα επιλογής εταιρίας.
Η παράδοξη ομηρία της Χίου από μία και μόνο αεροπορική εταιρία καθιστά πλέον το ταξίδι από και προς το νησί με το αεροπλάνο είδος πολυτελείας και έσχατη επιλογή. Αντιλαμβάνεστε το πρόβλημα που δημιουργείται για τους κατοίκους και για τον Τουρισμό ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες αιχμής» επισημαίνει στην Ερώτησή του ο κ. Τριαντάφυλλος, υποστηρίζωντας παράλληλα ότι είναι αναγκαία η ομαλοποίηση της λειτουργίας της Επιτροπής. « Το θέμα του ανταγωνισμού, της επαρκούς λειτουργίας της Επιτροπής Ανταγωνισμού καθώς και της υγιούς οικονομικής δραστηριότητας, αποκτά επιτακτικό χαρακτήρα, στην νέα πραγματικότητα, που διαμορφώνεται καθώς επίκεινται μία σειρά από ιδιωτικοποιήσεις σε μείζονες τομείς και λειτουργίες του κράτους.  Αν η Πολιτεία μαζί με την Επιτροπή Ανταγωνισμού δεν δημιουργήσουν από τώρα τις βάσεις για το απαιτητικό πλαίσιο λειτουργίας του ανταγωνισμού μέσα στις νέες συνθήκες, τότε είναι πιθανό να δημιουργηθούν ακόμα μεγαλύτερες στρεβλώσεις στην αγορά ζημιογόνες για τον πολίτη».
Ο Κ. Τριαντάφυλλος ρωτά τον Υπουργό σε ποιες ενέργειες σκοπεύει να προβεί ώστε να διορθωθεί η υπάρχουσα κατάσταση, καθώς και σε ποιες ενέργειες έχει ήδη προβεί η Επιτροπή Ανταγωνισμού, ώστε να ελεγχθεί το θέμα του ανταγωνισμού στις αερομεταφορές εσωτερικού προς όφελος του πολίτη. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ