18.7.2012 9:53

95.000 Ευρώ σε μία βραδιά σπαταλούν στις Οινούσσες για συναυλία (ΒΙΝΤΕΟ)

- «ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΣΥΝΑΥΛΙΑ, ΘΑ ΤΗ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΕ DVD» Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

Σε μία προκλητική ενέργεια εν μέσω οικονομικής κρίσης προχωράει ο Δήμος Οινουσσών καθώς οι σύμβουλοι της παράταξης του δημάρχου Ευάγγελου Αγγελάκου, έρχονται να επιβεβαιώσουν στην πιο ατυχή για τη χώρα συγκυρία το περίφημο... «λεφτά υπάρχουν», δαπανώντας για τη διοργάνωση μίας συναυλίας λίγων ωρών το αστρονομικό ποσό των 70.000 ευρώ.
Η απόφαση
Σύμφωνα με τα όσα ενέκρινε το Δ.Σ. Οινουσσών στις 30/6 κατόπιν εισήγησης της δημοτικής συμβούλου Ε. Χαλκιά που είναι υπεύθυνη των πολιτιστικών εκδηλώσεων, θα διατεθεί το ποσό των 70.000 ευρώ προκειμένου να πραγματοποιηθεί συναυλία του Γ. Μαρκόπουλου στο νησί των εφοπλιστών στις 11/8 που θα είναι αφιερωμένη στα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Χίου, των Ψαρών και των Οινουσσών.
Το σημαντικό στη συγκεκριμένη απόφαση εκτός της μεγάλης δαπάνης, έγκειται στο γεγονός ότι τα χρήματα αυτά θα καλυφθούν από χρήματα που ήταν δεσμευμένα σε ειδικό κωδικό για την κατασκευή νέου δημαρχείου, αφού το ήδη υπάρχον αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα μεταξύ των άλλων και στατικότητας.
Και αν αυτό το ποσό φαίνεται προκλητικό για τις μέρες μας, εξίσου και ίσως περισσότερη προκλητική είναι η εισήγηση της πλειοψηφίας που αναμένεται να τεθεί σε ψηφοφορία στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του νησιού,  να εκταμιευθούν επιπλέον 25.000 ευρώ από τον ίδιο κωδικό προκειμένου η συναυλία της 11ης Αυγούστου, να κυκλοφορήσει σε... DVD και CD.
Στ. Βογιατζής: «Θα πιάσουν τόπο τα χρήματα»
Με αυτή τη φράση ο αντιδήμαρχος Οινουσσών και δεξί χέρι του δημάρχου Ευ. Αγγελάκου που κατοικοεδρεύει στο Λονδίνο, Στ. Βογιατζής, δικαιολόγησε τον όγκο της δαπάνης, απαντώντας στο ερώτημα του «π» για τόσο για το ύψος της δαπάνης όσο και για τα αισθήματα που προκαλεί στον πολίτη του νησιού το άκουσμα της είδησης.
«Είναι ίσως προκλητικό το ποσό όμως θα είναι η πρώτη συναυλία του Αιγαίου. Θα είναι κάτι το ξεχωριστό για τα 100 χρόνια απελευθέρωσης και θα το γράψουμε και σε DVD», ανέφερε ο ίδιος μη απαντώντας όμως στο ερώτημα γιατί αυτά τα χρήματα δεν διατέθηκαν για την καθαριότητα του νησιού, τομέα στον οποίο πάσχει εδώ και καιρό η Αινούσα..
ο κ. Βογιατζής παράλληλα, προσπαθώντας να δικαιολογήσει την απόφαση της πλειοψηφίας του Δημ. Συμβουλίου, τόνισε ότι για την επισκευή του Δημαρχείου, δεν υπάρχουν ακόμη οι κατάλληλες συνθήκες... προφανώς για συναυλίες όμως υπάρχουν.
Γ. Λιγνός: «Δεν έχουν αίσθηση της πραγματικότητας»
Για τραγελαφική απόφαση που προκαλεί το δημόσιο αίσθημα έκανε λόγο ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του συμβουλίου Γ. Λιγνός ο οποίος μιλώντας στον «π» ανέφερε ότι η πλειοψηφία έχει χάσει την αίσθηση του μέτρου στις αποφάσεις της.
«Κάνουν λες και οι Οινούσσες είναι ξεχωριστό νησί από τη Χίο και τα Ψαρά. Παίρνουν χρήματα που ο Δήμος έχει ανάγκη και σπαταλάνε 95.000 ευρώ μέσα σε ένα βράδυ. Που ακούστηκαν ξανά αυτά τα πράγματα; Το νησί είναι μέσα στα σκουπίδια, το Δημαρχείο είναι έτοιμο να πέσει, ο κόσμος υποφέρει και πεινάει και οι διοικούντες κάνουν μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα», ανέφερε ο ίδιος.
Για την ιστορία πάντως ο «π» χθες προσπάθησε επί 5 και πλέον ώρες να επικοινωνήσει τηλεφωνικά τόσο με τον δήμαρχο Οινουσσών Ε. Αγγελάκο όσο και με την εισηγήτρια του θέματος Ε. Χαλκιά όμως παντού συνάντησε κλειστές πόρτες. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ