25.6.2014 11:25

68.000 νέες θέσεις σε παιδικούς σταθμούς

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Χρ. Κατσώτη, ο υφυπουργός είπε πως το ερχόμενο διάστημα θα υπάρξει προκήρυξη για εισαγωγή σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς 68.000 παιδιών με κριτήρια κοινωνικά, μέσω χρηματοδοτήσεων από το ΕΣΠΑ αλλά και από την ανακατανομή κονδυλίων του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.
Το ποσό που υπολογίζεται κυμαίνεται μεταξύ 162-165 εκατ. ευρώ, ενώ προτεραιότητα θα καθοριστεί βάσει κοινωνικών κριτηρίων. Αυτά είναι η οικονομική κατάσταση της οικογένειας, ο αριθμός των παιδιών, αν πρόκειται για άτομα με αναπηρία, άνεργους γονείς.
Επίσης γίνεται προσπάθεια να εξοικονομηθούν πρόσθετοι πόροι από τα υπουργεία Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης, όπως και επιχορηγήσεις από ιδιώτες, οπότε θα προστεθούν και άλλα παιδιά στον αριθμό των 68.000.
Πρόγραμμα
Ο κ. Κεγκέρογλου αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», δηλώνοντας ότι θα συνεχιστεί και μετά τις 30.9.14, ενώ έως τις 4.7.14 θα καταβληθούν τα δεδουλευμένα, και παράλληλα επεσήμανε πως θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για ανανέωση των συμβάσεων όσων απασχολούνται σε αυτό.
Νωρίτερα ο ίδιος, απαντώντας σε άλλη ερώτηση, τόνισε ότι όσοι επαγγελματίες οφείλουν εισφορές στα ασφαλιστικά τους ταμεία, από το 2011 έως σήμερα, θα μπορούν να απευθύνονται στον ΟΑΕΕ και στο Ταμείο Αυτοαπασχολουμένων προκειμένου να θεωρήσουν τα βιβλιάρια υγείας τα δικά τους και των μελών των οικογενειών τους μέχρι και το τέλος Φεβρουαρίου του 2015.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ