4.5.2016 14:34

51 υπογραφές στην ερώτηση Μιχαηλίδη για το «Βοήθεια στο σπίτι»

Ερώτηση σχετικά με το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» κατέθεσε ο Ανδρέας Μιχαηλίδης προς τους Υπουργούς Εργασίας και Εσωτερικών. Η ερώτηση, η οποία συγκέντρωσε μεγάλο αριθμό συνυπογραφών (συγκεκριμένα 51) από βουλευτές του  ΣΥΡΙΖΑ, εστιάζει σε ζητήματα που αφορούν τους όρους συνέχισης, καθώς και σε εργασιακά ζητήματα, του προγράμματος.

Συγκεκριμένα, αναγνωρίζεται το σημαντικό και αναγκαίο έργο που επιτελεί το πρόγραμμα, ενώ υπογραμμίζεται η στήριξή του από την κυβέρνηση, όπως αυτή υλοποιήθηκε με την παράταση της λειτουργίας του προγράμματος, την εξασφάλιση πρόσθετης χρηματοδότησης για την κάλυψη οφειλών που είχαν συσσωρευθεί με ευθύνη των προηγούμενων κυβερνήσεων, καθώς και την τροπολογία που νομοθετήθηκε εντός του Απριλίου και η οποία αναμένεται να συμβάλει στην εξάλειψη των μεγάλων καθυστερήσεων που ως σήμερα παρατηρούνταν στην καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων. Επιπλέον, επισημαίνεται και η εκπεφρασμένη βούληση της κυβέρνησης για δημιουργία νέου δικτύου πρωτοβάθμιας κοινωνικής φροντίδαςσυνολικά για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Με βάση αυτό το πλαίσιο, η ερώτηση ζητά από τους αρμόδιους Υπουργούς να ενημερώσουν, πρώτον, για το στάδιο στο οποίο βρίσκεται ο σχεδιασμός ενός νέου δικτύου πρωτοβάθμιας φροντίδας και, δεύτερον, για το πώς προτίθενται να εντάξουν σε αυτόν το σχεδιασμό το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» με τρόπο που να μην πλήττεται η λειτουργία του και να εξασφαλίζεται η συνέχιση της εργασίας των άνω των τριών χιλιάδων απασχολούμενων σε αυτό.

Ειδήσεις σήμερα

Γίνε Συνδρομητής στον Έντυπο «π». Αποστολή σε όλη την Ελλάδα με 25€/εξάμηνο

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ