2.3.2017 22:59

500.000 ευρώ για εκθέσεις τουρισμού έδωσε η Χίος μέσα σε 4 χρόνια

ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΗΔΕΝΙΚΕΣ ΠΤΗΣΕΙΣ ΤΣΑΡΤΕΡ ΤΟ ΦΕΤΙΝΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Τα διαχρονικά λάθη των εμπλεκόμενων με τον τουρισμό φορέων, αναδείχθηκαν κατά τη διάρκεια της συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο των δράσεων του Δήμου Χίου για το 2017 με σκοπό κυρίως την έξοδο προς τις τουριστικές αγορές της Ευρώπης.

Η λάθος αντίληψη για τη συμμετοχή στις εκθέσεις τουρισμού και όχι μόνο αποτυπώθηκε πλήρως στη φράση του απερχόμενου αντιδημάρχου Δημήτρη Καράλη ότι : «τα τελευταία 4 χρόνια Δήμος και Περιφέρεια έχουν δαπανήσει πάνω από 500.000 ευρώ στην τουριστική προβολή της Χίου μέσω χρηματοδοτούμενων προγραμμάτων από το ΕΣΠΑ». «Εδώ και 15 χρόνια βλέπουμε τον τουρισμό να μειώνεται. Και τα τελευταία 4 χρόνια να σημειωθεί ότι η πτώση συνεχίζονταν παρά τις 500.000 ευρώ», προσέθεσε ο ίδιος για να λάβει το σχόλιο της Ερμιόνης Φρεζούλη, ότι προφανώς ότι δεν πάει καλά πρέπει να το αλλάζουμε.

Όπως πάντως εξήγησε ο ίδιος, είναι σαφές ότι η Δημοτική Αρχή έχει επαναπροσδιορίσει τους στόχους της που είναι η παρουσία της Χίου, όχι μόνο σε διεθνείς εκθέσεις τουρισμού αλλά και σε άλλες εκδηλώσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο, όπως έγινε πρόσφατα με τη συμμετοχή του Δήμου σε φόρουμ συνάντησης των περιφερειακών αεροδρομίων με tour operators και τη συμμετοχή της Περιφέρειας στις εκθέσεις των Βαλκανικών χωρών.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ