10.3.2012 0:25

4 χρόνια για να απαντήσει σε ένα αίτημα η Περιφέρεια

Ο Ν. ΓΙΑΚΑΛΗΣ ΕΠΙΚΑΛΕΙΤΑΙ «ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΕΣ» ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΛΙΜΑΝΙ ΟΜΩΣ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΑΣ ΑΝΑΖΗΤΗΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Από φωνή καλά τα πάει ο Περιφερειάρχης Νάσος Γιακαλής αν συνυπολογίσουμε τον λεκτικό καβγά που είχε με τον Πολ. Λαμπρινούδη στην πρόσφατη συνεδρίαση της ΠΕΔ. Από αποτελεσματικότητα όμως... θα αργήσει να φθάσει άλλους αιρετούς.
Στην συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στη Μυτιλήνη, ο Πολ. Λαμπρινούδης έθεσε το θέμα του νέου λιμένα της Χίου ζητώντας ακριβείς απαντήσεις για την τύχη του έργου, αλλά και τους λόγους για τους οποίους παρουσιάζονται διάφορα προσκόμματα συνεχώς. Ο Ν. Γιακαλής απάντησε ότι για το έργο εκκρεμούν μια σειρά μελετών, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση του δημάρχου Χίου που υποστήριξε ότι οι όποιες μελέτες δεν αφορούν σε ελλείψεις του δήμου Χίου, αλλά σε ευθύνες άλλων υπηρεσιών ακόμη και της Περιφέρειας Βορ. Αιγαίου.
Η συνέχεια είναι γνωστή. Κουβέντα στην κουβέντα ειπώθηκαν πολλά μεταξύ Γιακαλή και Λαμπρινούδη, όμως η ουσία παραμένει μία.
Η Περιφέρεια, αντί να επιδίδεται σε ανεξέλεγκτες υπόνοιες ας ψαχτεί, διότι οι ευθύνες για την καθυστέρηση του νέου λιμένα της Χίου είναι προφανές εν μέρη τη βαρύνουν.
 
4 χρόνια να απαντήσει!
Από τη μια λοιπόν ο κ. Γιακαλής φωνάζει, από την άλλη, αργά ή γρήγορα θα διαπιστώσει ότι: «όποιος δε θε να μαγειρέψει, δέκα μέρες θα κοσκινίζει».
Η βασική εκκρεμότητα που απαιτείται για το νέο λιμένα Χίου είναι η έκδοση από την Κτηματική Υπηρεσία της Απόφασης παραχώρησης του δικαιώματος χρήσης αιγιαλού για την κατασκευή του έργου, σύμφωνα με το έγγραφο που παρουσιάζει σήμερα ο «π» και έχει συνταχθεί από την ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ Α.Ε. (φώτο 1)
Όπως όμως προκύπτει από τις χθεσινές επικοινωνίες του δήμου Χίου με την Κτηματική Υπηρεσία, το έγγραφο αυτό όχι μόνο το είχε αποστείλει η Κτηματική άμεσα, δεν έχει απαντήσει ακόμη η υπεύθυνη Αρχή, δηλαδή η Περιφέρεια, από τις 15/7/2008!
Τόσο χρειάζεται προφανώς ο μηχανισμός της Περιφέρειας για να εξετάσει το αίτημα και να γνωμοδοτήσει, πράγμα το οποίο ο κ. Γιακαλής ενδέχεται και να αγνοεί.
Σύμφωνα μάλιστα με το έγγραφο της Κτηματικής Υπηρεσίας, πρόκειται για μια Απόφαση που δεν απαιτεί ιδιαίτερα χρονοβόρες διαδικασίες και σίγουρα όχι 4 χρόνια!
 
Κλείνουν οι εκκρεμότητες;
Με την παραλαβή και έκδοση από την Περιφέρεια του εν λόγο εγγράφου, το έργο του νέου λιμένα της Χίου προφανώς δεν θα έχει άλλες εκκρεμότητες και απομένει η πολιτική και αυτοδιοκητική βούληση για να προχωρήσει, εφόσον βέβαια ο κ. Γιακαλής δεχθεί να αποδεσμεύσει και τις ανάλογες πιστώσεις. Ίδωμεν.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ