4.4.2016 13:24

3 ζητήματα απαιτούν απαντήσεις

Η ΧΙΑΚΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΙΣ ΑΠΕΛΑΣΕΙΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΞΥΛΟ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΚΑΙ ΖΗΤΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙ.ΑΛ.

Aπάνθρωπες «επιστροφές» ανθρώπων, άγριο ξύλο από τα ΜΑΤ σε κατοίκους της Χίου, καταγγελία για σκάνδαλο στη σύμβαση της ΒΙΑΛ, συνθέτουν το νέο σκηνικό με το οποίο βρίσκεται αντιμέτωπο το νησί, σύμφωνα με την Χιακή Συμπολιτεία, που παίρνει θέση στα γεγονότα μέσα από την παρακάτω ανακοίνωση. 

 

"Η Χιακή Συμπολιτεία καταδικάζει την έναρξη των παράνομων απελάσεων, των «επιστροφών ανθρώπων» με συνοπτικές διαδικασίες στο όνομα της ανήθικης και παράνομης συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας.

Η Χιακή Συμπολιτεία καταδικάζει τον άγριο ξυλοδαρμό κατοίκων του νησιού από ΜΑΤ εισαγωγής. Το νησί αστυνομοκρατείται για να εφαρμοστεί η συμφωνία, πυροδοτώντας κοινωνικές αντιδράσεις.

Τέλος, η Χιακή Συμπολιτεία απαιτεί να χυθεί άπλετο φως στην καταγγελία πολιτικού κόμματος στη Βουλή για τη σκανδαλώδη σύμβαση για την κατασκευή της ΒΙΑΛ από την οποία κάποιοι επωφελήθηκαν με ένα τεράστιο ποσό (1.277.000 ευρώ).

Κι αν η κυβέρνηση έχει λόγο να σιωπά, αυτοί που μας έκλειναν τα μικρόφωνα στο Δημοτικό Συμβούλιο όταν επιμέναμε να μην προχωρήσει η παραχώρηση της ΒΙΑΛ πρέπει να συνταχθούν αμέσως με το αίτημα της Χιακής Συμπολιτείας για απόλυτη διαφάνεια".

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ