20.1.2017 11:58

27 υπό περιορισμό παραβατικοί διέφυγαν από τη Μόρια την ώρα της επίσκεψης Αβραμόπουλου!

Συνολικά 27 υπό περιορισμό παράτυποι και παραβατικοί μετανάστες, αποκάλυψε η εφημερίδα της Μυτιλήνης «Δημοκράτης», διέφυγαν το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης από τον χώρο όπου φυλάσσονταν υπό περιορισμό μέσα στον καταυλισμό της Μόριας. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι περίπου την ίδια ώρα στον καταυλισμό βρισκόταν ο Ευρωπαίος Επίτροπος μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο Υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής Γιάννης Μουζάλας και άλλοι ευρωπαίοι αξιωματούχοι και φυσικά είχαν εφαρμοσθεί στο σύνολο της περιοχής ύψιστα μέτρα ασφαλείας.

Οι 27 που διέφυγαν και έκτοτε δεν έχουν εντοπισθεί, παρά το ανθρωποκυνηγητό που έχει εξαπολυθεί, είναι 24 Αλγερινοί και 3 Μαροκινοί. Στην πλειοψηφία τους επρόκειτο να εφαρμοσθεί η διαδικασία της επανεισδοχής στην Τουρκία ενώ κάποιοι από αυτούς ήταν κατηγορούμενοι και για κλοπές, διαρρήξεις, επιθέσεις και άλλα παρόμοια αδικήματα.
Όπως αποδεικνύεται σήμερα με φωτογραφίες που δημοσιοποιεί το Lesvosnews.net και ελήφθησαν την ώρα της επίσκεψης του κ. Αβραμόπουλου στη Μορια, ο καταυλισμός είναι ξέφραγο αμπέλι. Οι μετανάστες που διαμένουν εκεί πηδάνε με ευκολία πάνω από τα ύψους τριάμισι μέτρων πλέγματα μπαίνοντας ή βγαίνοντας από τον καταυλισμό ανενόχλητοι.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ