9.2.2015 16:34

2+1 λόγοι της συντριβής του ΠΑΣΟΚ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Σε τρεις βασικούς παράγοντες καταλήγει η Νομαρχική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ αποτιμώντας δημόσια το αποτέλεσμα των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου, χαρακτηρίζοντας πολύτιμη τη συμμετοχή των υποψηφίων Κώστα Χλωμούδη και Γιώργη Γιαρίκα.

Οι λόγοι που συνετέλεσαν στην ήττα, σύμφωνα με τη Νομαρχιακή του ΠΑΣΟΚ είναι οι ακόλουθοι:

«- Πρώτον, εκ του αποτελέσματος φάνηκε ότι δεν εκτιμήθηκε η συνεπής πολιτική στάση του ΠΑΣΟΚ τα τελευταία χρόνια. Ή  έστω κι αν  εκτιμήθηκε, δεν εκφράστηκε με θετική ψήφο στην κάλπη.

- Ένα μεγάλο μέρος του εκλογικού σώματος πίστεψε στις προεκλογικές εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ όσοι δεν τις πίστεψαν, έδειχναν βέβαιοι ότι κίνδυνος δεν θα υπάρξει, ούτε οι θυσίες του ελληνικού λαού θα πάνε χαμένες.

- Ο λαός με την ψήφο του εξέφρασε τη δυσφορία του με την πολιτική των τελευταίων χρόνων της συγκυβέρνησης, σχετικά με τις μεγάλες περικοπές, την ανεργία και την επιβολή φόρων. Αυτή του τη δυσφορία την εξέφρασε με τρόπο άνισο, περισσότερο εις βάρος του ΠΑΣΟΚ και λιγότερο εις βάρος της  Ν.Δ.

- Δεύτερον, πέραν των παραπάνω σοβαρών λόγων, το ΠΑΣΟΚ ήρθε αντιμέτωπο με μια αναίτια διάσπαση. Ο προεκλογικός αγώνας αποδυναμώθηκε λίγες μέρες πριν τις εκλογές. Η εικόνα της διάσπασης βάρυνε  το κλίμα ακόμη περισσότερο. 

- Τρίτον σε τοπικό επίπεδο, δεν καταφέραμε να  καλύψουμε πλήρως, παρά τις προσπάθειές μας, το κενό που προέκυψε από τη μη συμμετοχή του Βουλευτη μας Κ.Τριαντάφυλλου σε αυτή την εκλογική μάχη.Η αδυναμία μας μεν λειτούργησε συσπειρωτικά, ξύπνησε συνειδήσεις και τα αμυντικά ανακλαστικά του δημοκρατικού κόσμου, αλλά δεν ήταν αρκετό. Δεν καταφέραμε να αποκτήσουμε εκείνη τη δυναμική, προϋπόθεση για ένα θετικό αποτέλεσμα.

Όλα τα παραπάνω και άλλα μικρότερης σημασίας, ήταν αυτά που αποτύπωσαν το τελικό αποτέλεσμα.

Η κατάσταση από εδώ και στο εξής θα είναι δύσκολη για το χώρο μας. Συμβαίνουν σπουδαίες εξελίξεις στην πατρίδα μας και αναμένονται ακόμη μεγαλύτερες. Εμείς θα κρατήσομε την προεκλογική μας αλήθεια ως περιουσία. Δεν προσδοκούμε το αδιέξοδο ούτε  πολύ περισσότερο την καταστροφή της χώρας , δεν είμαστε μικρόψυχοι ή χαιρέκακοι. Πρώτα και πάνω απ’ όλα  η πατρίδα, αυτή ήταν και είναι η σημαία μας.

Το ΠΑΣΟΚ βαδίζει προς το Συνέδριο του, συντεταγμένα, δημοκρατικά, αντιπροσωπευτικά, χωρίς μηχανισμούς  του παρελθόντος, αλλά  με ουσιαστική προετοιμασία. Η παράταξη πρέπει να προσανατολιστεί στη δυναμική του μέλλοντος με νέα πρόσωπα, νέες ιδέες και σοβαρές πολιτικές αυτές που αποκτήθηκαν με την εμπειρία μας τα τελευταία χρόνια».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ