24.4.2013 9:51

200.000 ευρώ για τις μελέτες του νέου λιμένα ζητά ο Γανιάρης

► ΚΤΙΡΙΟ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΗ ΚΟΣΤΟΥΣ - ΟΦΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΩΡΙΜΟ ΤΟ ΕΡΓΟ

Επανέρχεται στο θέμα των χρηματοδοτήσεων των μελετών του νέου λιμένα ο αντιπεριφερειάρχης Κ. Γανιάρης ζητώντας αυτή τη φορά από τον υπουργό Ναυτιλίας Κ. Μουσουρούλη 200.000 ευρώ, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν οι δυο εναπομείνασες μελέτες προκειμένου το έργο του νέου κεντρικού λιμένα να καταστεί ώριμο.

“Σε συνέχεια σειράς συσκέψεων με συμμετοχή του συνόλου των εμπλεκόμενων φορέων και αντικείμενο το έργο του Νέου Κεντρικού Λιμένα της Χίου, επικοινωνώ μαζί σας σχετικά με το μείζον θέμα της πλήρους μελετητικής ωρίμανσης του έργου ώστε να καταστεί δυνατή η ένταξη και χρηματοδότησή του.

Σύμφωνα με ενημέρωση της, κατά το Νόμο, υπεύθυνης του έργου «ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε.», με το με Α.Π. Α34982/8-11-212 έγγραφό της, προκειμένου το έργο να καταστεί μελετητικά ώριμο απαιτούνται:

  1. Οριστική Μελέτη Κτηρίου Εξυπηρέτησης Επιβατών
  2. Εκπόνηση απαραίτητης μελέτης Κόστους – Οφέλους (προϋπόθεση για υποβολή φακέλου Μεγάλου Έργου σε υπηρεσίες της Ε.Ε.).

Το κόστος των παραπάνω μελετών προσδιορίζεται στις 200.000,00 € και ο χρόνος εκπόνησης τους υπολογίζεται σε χρονικό διάστημα 6 έως 8 μηνών. Είναι συνεπώς απαραίτητη η χρηματοδότηση ώστε να προχωρήσει η εκπόνηση των απαιτούμενων μελετών και στη συνέχεια η κατάρτιση του πλήρους φακέλου του έργου, με σκοπό την ένταξή του για χρηματοδότηση..

Είμαι βέβαιος, κύριε Υπουργέ, ότι αντιλαμβάνεστε και συμμερίζεστε τη σημασία του έργου για το νησί της Χίου και παρακαλώ για τη χρηματοδότηση των μελετών που προανέφερα, όπως είχατε προτείνει στις 19/1/2013 στη σχετική κοινή σύσκεψη των φορέων που πραγματοποιήθηκε στη Χίο”, αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Γανιάρης.

Διαφορετική άποψη

Αξίζει να σημιεωθεί ότι πρόσφατα ο Κ. Μουσουρούλης, είχε παρουσιάσει στη Χίο την πρόταση του υπουργείου για την αναβάθμιση του υφιστάμενου λιμένα, γεγονός που τον έφερε σε συγκρουσιακή θέση σε σχέση με τον δήμαρχο Χίου που επιμένει στην κατασκευή του νέου λιμένα. Στη γραμμή αυτή προφανώς εντάσσεται και η κινητικότητα Γανιάρη στο θέμα.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ