4.2.2015 18:43

1,5 εκ. ευρώ για τις πλημμύρες ζήτησε η Χρ. Καλογήρου από τον Ν. Βούτση

Στο πλαίσιο της συνάντησης του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος με τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Νίκο Βούτση, η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, κα Χριστιάνα Καλογήρου, ανέδειξε την ανάγκη έκτακτης χρηματοδότησης της Περιφέρειας, προκειμένου να μπορέσει να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που προκάλεσε, ειδικά στα νησιά της Λέσβου και της Σάμου, η πρόσφατη κακοκαιρία. Η Περιφερειάρχης είπε ότι σε πρώτη φάση απαιτείται το ποσό του 1,5 εκατ. ευρώ για την αποκατάσταση των ζημιών.

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε σε δημιουργικό κλίμα, έγινε από την Περιφερειάρχη ιδιαίτερη αναφορά στην αναγκαιότητα διαμόρφωσης ενός μηχανισμού συνεργασίας ανάμεσα στο Υπουργείο Εσωτερικών και τις Περιφέρειες και ως προτεραιότητα έθεσε την άμεση έναρξη των διαδικασιών του νέου ΕΣΠΑ. Επίσης έθεσε το σοβαρό θέμα της δακοκτονίας, τόσο σε σχέση με τη διαδικασία, όσο και με τη χρηματοδότηση.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ