25.5.2016 14:33

1.300 δημότες στο Κοινωνικό Παντοπωλείο

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕ Ο ΔΗΜΟΣ

Ούτε ο ρόλος του, ούτε όμως και η προσφορά του Κοινωνικού Παντοπωλείου μπορούν να αμφισβητηθούν καθώς περισσότεροι από 1.300 συμπολίτες μας λαμβάνουν τρόφιμα κάθε δύο μήνες, έξι φορές το χρόνο, από τα είδη που αγοράζονται και διανέμονται. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία από την Αντιδημαρχία Πρόνοιας:"Εξυπηρετούνται περί τα 1.300 άτομα ανά δίμηνο (6 φορές σε ετήσια βάση), ενώ ο Δήμος εξοικονομεί ποσό που αγγίζει τις 20.000 Ευρώ ετησίως (με τον νέο τρόπο διανομής, μέσω του αναδόχου προμήθειας των τροφίμων- εν προκειμένω το Super Market ΧΑΡΑ-, που προέκυψε μέσα από τη δημόσια διαγωνιστική διαδικασία) το οποίο –ποσό- και πάλι διατίθεται για προνοιακούς σκοπούς", αναφέρεται στην ανακοίνωση. 

Πέραν όμως των περίπου 950 οικογενειών που εξυπηρετούνται από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου  (από ίδιους –δημοτικούς- πόρους), εξυπηρετούνται και 430 οικογένειες, σε μηνιαία βάση, από το πρόγραμμα ΤΕΒΑ –Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας Απόρων- του οποίου συντονιστής εταίρος για τον Νομό Χίου είναι ο Δήμος. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι σχετικές διανομές τροφίμων, ειδών καθαριότητας και ατομικής υγιεινής να γίνονται από το Δήμο σε μηνιαία βάση τουλάχιστον (ενίοτε και κάθε 20 ημέρες), οπότε και την περίοδο αυτή το Κοινωνικό Παντοπωλείο  είναι ανοικτό σε καθημερινή βάση, πρωί και απόγευμα (ακόμη και το Σάββατο), με τη συνδρομή εθελοντών-μελών της Κοινωνικής Σύμπραξης ΤΕΒΑ Χίου.

 

Αναλυτικά στην φωτογραφία οι ποσότητες που διανέμονται.  

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ