23.10.2014 10:20

100 δόσεις, τράπεζα και εφορία!

ΣΕ ΡΥΘΜΟ... ΤΡΟΪΚΑΣ Η ΔΕΥΑ ΧΙΟΥ ΑΝΑΖΗΤΕΙ ΤΡΟΠΟΥΣ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙ ΤΙΣ ΟΦΕΙΛΕΣ

Σε εκατό δόσεις θα μπορούν να πληρώνουν τα τιμολόγια που χρωστάνε στη ΔΕΥΑΝΧ οι ιδιώτες, οι επαγγελματίες καταναλωτές και οι δημοτικοί οργανισμοί, που θα πιεστούν να αποδόσουν τα τεράστια ποσά που οφείλουν στην εταιρεία.

Οι ανείσπρακτες οφειλές αγγίζουν το τεράστιο ποσόν των 4 εκ. ευρώ περίπου, το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΝΧ ενέκρινε ομόφωνα την πρόταση ένταξης στο νέο ρυθμιστικό νόμο των 100 δόσεων, με την προϋπόθεση ότι τα πρόστιμα θα σβηστούν και η ένταξη θα ισχύει από τη στιγμή που θα καταβληθεί ένας σημαντικός αριθμός δόσεων.

Όσοι θέλουν να ενταχθούν στο πρόγραμμα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση στη ΔΕΥΑΧ και να ακολουθήσουν τη διαδικασία που θα τους υποδειχθεί.

Οι μπαταξήδες

Στη ρύθμιση θα συμπεριληφθούν και οι δημοτικοί οργανισμοί, οι οποίοι όπως τονίστηκε στη συνεδρίαση είναι “οι μεγαλύτεροι μπαταξήδες”, αφού σχεδόν όλοι δεν έχουν πληρώσει ποτέ τους λογαριασμούς των καταναλώσεων τους, με την ανοχή βέβαια των προηγουμένων διοικήσεων της εταιρείας και των δημοτικών αρχών.

Στην τράπεζα και την εφορία

Ευνοϊκό αλλά και πονηρό μέτρο είναι η δυνατότητα πληρωμής των λογαριασμών της ΔΕΥΑΝΧ με πιστωτικές τραπεζικές κάρτες. Η τράπεζα θα επιλεγεί με μειοδοτικό διαγωνισμό. Το έργο θα ανατεθεί με κύρια προϋπόθεση την προσφορά του χαμηλότερου επιτοκίου.

«Αυτή η διαδικασία θα ωφελήσει και την εταιρεία. Οι περισσότεροι καταναλωτές έως τώρα έκαναν το διακανονισμό με τη ΔΕΥΑΝΧ, πλήρωναν μερικές δόσεις και σταματούσαν», δηλώνει ο Μιχάλης Φυτούσης.

«Με την τράπεζα θα αναγκαστούν να είναι συνεπείς, γιατί τα πρόστιμα θα είναι σημαντικά».

Στην εφορία;

Στα πλαίσια της καλύτερης οργάνωσης του συστήματος είσπραξης των χρεών, το διοικητικό συμβούλιο μελετά την πρόταση  να παραπέμπονται οι απλήρωτοι λογαριασμοί στην εφορία και να εισπράττονται με τη δαμόκλεια σπάθη της επιβολής των σημαντικών  προσαυξήσεων που επιβάλλει η νομοθεσία. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ