24.7.2015 10:51

100% αυξήθηκε η χρηματοδότηση των έργων του ΕΣΠΑ

ΣΤΟΧΟΣ Η ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ 2015

Επιστολή στην Επίτροπο αρμόδια για θέματα Περιφερειακής Πολιτικής, κα. Κορίνα Κρέτσου απέστειλε η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου, με αφορμή την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να αυξήσει σε 100% τη χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ για την περίοδο 2007-2013, να επιταχύνει τις διαδικασίες αποπληρωμής του εντός του 2015, αλλά και να αυξήσει την προκαταβολή του ΣΕΣ (νέο ΕΣΠΑ).

Η Περιφερειάρχης ευχαρίστησε την Επίτροπο για τη σταθερή της στήριξη σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για τη χώρα μας, επισημαίνοντας τη σημασία που έχουν οι αποφάσεις αυτές ιδιαίτερα για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

«Η κα. Κρέτσου έχει αποδείξει στο μικρό χρονικό διάστημα που έχει την ευθύνη της Περιφερειακής Πολιτικής, ότι αντιλαμβάνεται πλήρως τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας και στέκεται αρωγός μας αναζητώντας πρακτικές και άμεσες λύσεις» δήλωσε η κα. Καλογήρου και πρόσθεσε: «Έχοντας σχηματίσει προσωπική άποψη για την Επίτροπο, πιστεύω ότι στα επόμενα 4 χρόνια θα καταφέρουμε να βάλουμε τις βάσεις για μια νησιωτική πολιτική βασισμένη στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των ελληνικών νησιών».

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ