16.9.2014 10:28

10 προτάσεις για την κτηνοτροφία κατέθεσε η ΝΟΔΕ Χίου

ΟΞΥΤΑΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΧΡΙΖΕΙ ΤΗΣ ΠΡΟΣΟΧΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Συνέχεια στην δημοσιοποίηση προτάσεων της για σημαντικά ζητήματα που ταλανίζουν χρόνια τώρα το νησί δίνει η ΝΟΔΕ Χίου, αποστέλλοντας σειρά 10 προτάσεων στο Δήμο Χίου για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της Κτηνοτροφίας, πολλές εκ των οποίων απαιτούν ίσως ευρύτατες συναινέσεις για να μπορέσουν να εφαρμοστούν.

Αναλυτικά στις προτάσεις της η ΝΟΔΕ Χίου περιλαμβάνει τα παρακάτω:

1.  Άμεση και ρεαλιστική καταγραφή του ζωικού κεφαλαίου του νησιού σε συνεργασία με την κτηνιατρική υπηρεσία.

           2.  Καταγραφή των αναγκών των κτηνοτρόφων.

           3.  Καταγραφή και επανέλεγχος των αδειών βόσκησης.

4.  Πλήρη καταγραφή και αποτύπωση των βοσκήσιμων εκτάσεων ιδιοκτησίας του δήμου, σε συνεργασία με το δασαρχείο και την Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας.

5.  Σύνταξη χαρτών βλάστησης των εκτάσεων ιδιοκτησίας του Δήμου σε συνεργασία με το τμήμα Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου και τον αναπληρωτή  καθηγητή Κ. Καλαμποκίδη και την Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας.

6.  Σύνταξη μελέτης βοσκοικανότητας των εκτάσεων και διαχωρισμό τους σε κατηγορίες χαμηλής , μεσαίας και υψηλής βοσκοικανότητας σε συνεργασία με την Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας.

           7.  Σύνταξη διαχειριστικών σχεδίων βόσκησης στις εκτάσεις ιδιοκτησίας του δήμου

8.  Επανεξέταση των αναδασωτέων περιοχών και αποχαρακτηρισμό, σε συνεργασία με την δασική υπηρεσία,  όσων έχουν φύγει από το στάδιο της φυσικής αναγέννησης και ενηλικίωσης των δέντρων.

   9.  Άμεση εναρμόνιση με τις ευρωπαϊκές οδηγίες  για αποφυγή κυρώσεων.

  10.    Ενημέρωση κτηνοτρόφων και παρουσίαση τρόπων ,  για αύξηση της απόδοσης της μονάδας τους με χαμηλότερο ζωικό κεφάλαιο.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ