23.7.2019 12:30

Το «Teens» πρωτοπορεί ξανά με τη δημιουργία νέας μαθητικής δομής

Θα λειτουργήσει από τον Σεπτέμβριο και θα μπορεί να φιλοξενήσει σε πρώτη φάση 15 μαθητές

Το Κοινωφελές Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος» – Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης, εγκαινιάζει την λειτουργία μιας νέας μαθητικής δομής από το Σεπτέμβριο του 2019 με στόχο την φιλοξενία μαθητών από διάφορες περιοχές της Ελλάδος που επιθυμούν να φοιτήσουν στο Ναυτικό Λύκειο «TEENS». Η μαθητική δομή θα βρίσκεται εντός της πόλης της Χίου και θα λειτουργεί από το Σεπτέμβριο έως τον Ιούνιο , παράλληλα με την σχολική χρονιά.

Στην μαθητική δομή για το σχολικό έτος 2019-2020 θα φιλοξενηθούν συνολικά 15 μαθητές που φοιτούν στην Α΄ και Β΄ Λυκείου του Ναυτικού Λυκείου «TEENS». Για την εύρυθμη λειτουργία της Δομής, οι φροντιστές που θα προσληφθούν υποχρεούνται να διανυκτερεύουν στις εγκαταστάσεις της Μαθητικής δομής σύμφωνα με το πρόγραμμα λειτουργίας που διαμορφώνεται την πρώτη εβδομάδα κάθε μήνα.

Οι σχέσεις των μαθητών με την Μαθητική Στέγη ρυθμίζονται από Κανονισμό Λειτουργίας που αποσκοπεί στην εύρυθμη λειτουργία της Μαθητικής δομής, αναγκαία προϋπόθεση για την αρμονική συνύπαρξη των φιλοξενούμενων νέων και την πρόοδο, καλλιέργεια και ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους.

Βασικό στοιχείο της ζωής των φιλοξενούμενων μαθητών είναι και η συμμετοχή τους στην κοινωνική ζωή του τόπου με τη δραστηριοποίησή τους σε πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους, ομάδες εθελοντισμού, θεατρικά και μουσικά σχήματα, περιπατητικές και φιλοδασικές ομάδες, κλπ.

Στόχος  είναι η νέα αυτή μαθητική δομή ταυτόχρονα με την φοίτηση στο Ναυτικό Λύκειο TEENS, να αποτελέσει για τα παιδιά που θα φιλοξενεί ένα πυρήνα αριστείας και προόδου, με γερές βάσεις σε αξίες και γνώσεις.

Ο εξοπλισμός, τα προγράμματα και τα μέσα του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Μαρία Τσάκος»-Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας & Παράδοσης, καθώς και οι εκπαιδευτικές και πολιτιστικές δράσεις του σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, συμβάλλουν στην εξοικείωση των μαθητών με τη θάλασσα και την ναυτιλία.

Για την στελέχωση Μαθητικής δομής, το Κοινωφελές Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος» καλεί τους ενδιαφερόμενους, που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία επιλογής φροντιστή πλήρους απασχόλησης με σύμβαση αορίστου χρόνου, να υποβάλουν σχετική αίτηση με τα απαραίτητα δικαιολογητικά έως τις 31-07-2019 , συνοδευόμενη από βιογραφικό σημείωμα και όλα τα απαραίτητα για την απόδειξη των τυπικών προσόντων δικαιολογητικά τα οποία είναι διαθέσιμα και στο mariatsakosfoundation.gr.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ