5.8.2017 13:37

Την ίδρυση έδρας ναυτιλιακών επιστημών στην Ακαδημία Αθηνών προτείνει ο Στ. Μιχαηλίδης

Μια πρόταση ιδιαίτερης σημασίας κατέθεσε ο Στ. Μιχαηλίδης. Υπενθυμίζοντας ότι μεταξύ των σκοπών του Ιδρυτικού Νόμου της Ακαδημίας Αθηνών είναι και η επιστημονική έρευνα και μελέτη της ναυτιλίας, ζητά να αποκατασταθεί αυτή η παράλειψη.

«Η Ναυτιλία δεν συμπεριλαμβάνεται τυχαία και κατ’ επανάληψη στους στόχους και σκοπούς για την εξυπηρέτηση των οποίων ιδρύθηκε η Ακαδημία Αθηνών. Είχαν επίγνωση οι έχοντες την πρωτοβουλία της ίδρυσης του εν λόγω Ιδρύματος της τεράστιας σημασίας για το Έθνος και την πρόοδό του της Ελληνικής Εμπορικής Ναυτιλίας για τούτο την συμπεριέλαβαν στους κύριους στόχους μελέτης και προαγωγής της», εξηγεί το σκεπτικό του ο κ. Μιχαηλίδης.

«Σήμερα η Ελληνική Εμπορική Ναυτιλία κατέχει επάξια την πρώτη θέση στον κόσμο, αναμφισβήτητα στην Ευρώπη, επενδύοντας δισεκατομμύρια δολάρια κατ’ έτος στην παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία και το 7% περίπου στο ΑΕΠ της Ελλάδος με τεράστιες δυνατότητες για περαιτέρω ανάπτυξη.

Οι Έλληνες πλοιοκτήτες συμμετέχουν πρωταγωνιστικά σε όλα τα Διεθνή Ναυτιλιακά Φόρα και τα Διοικητικά τους Όργανα.

Παρά ταύτα, παρά την αναμφισβήτητη σπουδαιότητα της Ελληνικής Ναυτιλιακής Βιομηχανίας για την Χώρα μας, την επιρροή της στην παγκόσμια οικονομία, παρά το γεγονός ότι είναι η μοναδική Ελληνική επιχειρηματική δραστηριότητα η οποία χαίρει τεράστια διεθνή εκτίμηση, παρά το γεγονός ότι η ελληνική ναυτιλία αποτελεί το τέταρτο όπλο της Χώρας αλλά και των φίλιων αμυντικών συνασπισμών, παρά το γεγονός ότι η ναυτιλιακή επιχείρηση αποτελεί σύνθετη διεθνή επιχειρηματική δράση που εδράζεται στην συνέργεια πολλών επιστημονικών κλάδων υψηλής εξειδίκευσης, ότι η προαγωγή της λειτουργεί πολλαπλασιαστικά στο Εθνικό εισόδημα, ότι δεκάδες τμήματα επιστημονικών σχολών λειτουργούν στα παιδία της ναυτιλίας προκειμένου να εκπαιδεύσουν τους νέους μας ως διαδόχους του Ελληνικού Ναυτιλιακού Μεγαλείου: εντούτοις και παρά το γεγονός ότι η ιδρυτική πράξη της Ακαδημίας Αθηνών το προβλέπει, η παγκόσμια αναγνωρισμένη Ελληνική Εμπορική Ναυτιλία, η Ελληνική Βιομηχανία και Επιστήμη δεν έχει τιμηθεί ποτέ με την εκλογή μέλους της στην Ακαδημία Αθηνών.

Η Ακαδημία Αθηνών κατ’ εξοχήν Οργανισμός προαγωγής των Επιστημών, της Οικονομίας, των Τεχνών και των Γραμμάτων οφείλει να αποκαταστήσει αυτή την παράληψη. Η Ελληνική Ναυτιλία υπηρετείται από εκατοντάδες άξια μέλη που απολαμβάνουν υψηλότατη διεθνή επιστημονική αναγνώριση και κύρος και τα οποία μπορούν επάξια να αποτελέσουν την «δεξαμενή άντλησης» του κατάλληλου προσώπου για να υπηρετήσει την μεγαλύτερη Ελληνική Βιομηχανία από την Έδρα του υψηλότερου Πνευματικού Ιδρύματος της Χώρας μας», καταλήγει ο κ. Μιχαηλίδης.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ