2.5.2018 22:32

Θεανώ Σιλελόγλου: Η πρώτη γυναίκα Α' μηχανικός στην Ελλάδα

Τη θέση Α' μηχανικού σε εμπορικό πλοίο εμπιστεύτηκε η Hellenic Seaways στη Θεανώ Σιλελόγλου. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση η εταιρεία, διαδραματίζοντας πρωταγωνιστικό ρόλο στον τομέα της ακτοπλοΐας στην Ελλάδα, δείχνει εμπράκτως, ότι προσφέρει ίσες ευκαιρίες στο σύνολο των εργαζομένων της, στοιχείο που αποτελεί μέρος της εταιρικής της κουλτούρας.
 
Η Θεανώ Σιλελόγλου ανήκει στο ανθρώπινο δυναμικό της Hellenic Seaways από το 2010, όπου ξεκίνησε την σταδιοδρομία της ως Γ μηχανικός στο πλοίο «Νήσος Μύκονος». Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση σταδιακά οι ικανότητές καθώς και η γενικότερη συνεισφορά της στην εταιρεία φάνηκε να αναγνωρίζονται μέσω της πρώτης της προαγωγής σε Β μηχανικό το 2013. Η εταιρεία εμπιστεύτηκε την Θεανώ Σιλελόγλου προσφέροντάς της μία νευραλγική θέση στον τομέα της αναβαθμίζοντάς την τον περασμένο Μάρτιο σε Α μηχανικό.
 
«Το γεγονός αυτό αποτελεί δίχως καμία αμφιβολία μία θετική εξέλιξη για το ζήτημα των ίσων ευκαιριών στον επιχειρηματικό χώρο. Είναι καθόλα γνωστό, πως ο τομέας της ναυτιλίας αποτελεί ιστορικά έναν άκρως ανδροκρατούμενο κλάδο. Η «παράδοση» αυτή, η οποία έχει επιβιώσει ανά τα χρόνια μοιάζει σταδιακά να αναδιαμορφώνεται. Πρακτικές, όπως αυτή της Hellenic Seaways και πρωτοβουλίες, όπως το πρόγραμμα του Διεθνούς Οργανισμού Ναυτιλίας για την Ενσωμάτωση των Γυναικών στην Ναυτιλία, συμβάλλουν καταλυτικά στην επαναπροσέγγιση του ζητήματος αυτού και στην δημιουργία ενός περιβάλλοντος, που η επαγγελματική εξέλιξη στα ναυτιλιακά επαγγέλματα δεν θα εξαρτάται από το φύλο, δίνοντας το παράδειγμα στον κλάδο της ακτοπλοΐας» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ