10.6.2018 23:15

Τα καλά του Γιάννη θέμε, μα τον Γιάννη δεν τον θέμε.....

...λέει ένα Χιώτικο απόφθεγμα, και παραφράζοντας το στις μέρες μας λέμε ‘τον τουρισμό τον θέλουμε αλλά τα βαπόρια όχι’ αυτό τουλάχιστον φαίνεται, αυτό δείχνουν, με τις πράξεις τους ή μάλλον μή πράττοντας τα αυτονόητα εκλεγμένοι και μη υπεύθυνοι, αρμόδιοι, και κάθε λογής κατέχοντες θέσεις και αξιώματα.

Το Σάββατο 9/6 το νησί μας έγινε γιά μία φορά ακόμα ρεζίλι, γίναμε η χλεύη των ναυτιλιακών εταιρειών, σχολιαστήκαμε δυσμενώς απο τα πληρώματα των πλοίων της γραμμής, γνωρίσαμε την αγανάκτηση επιβατών και μή. Αφορμή στάθηκε το γεγονός οτι για πολλοστή φορά, ένα πλοίο βρισκόταν εντός του λιμένα, και ένα πλοίο εκτός αυτού σε αναμονή εισόδου αφού περαιώσει τις εργασίες του το πρώτο. Κοινώς το λιμάνι ΔΕΝ μπορεί να εξυπηρετήσει δύο πλοία ταυτόχρονα.... Συγκεκριμένα το Σάββατο το πρωί περί ωρα 06.10 αφίχθη στον λιμένα το πλοίο Νήσος Μύκονος προερχόμενο απο Σάμο, το οποίο δεν προσέγγισε αλλά ανέμενε το πλοίο Νήσος Σάμος το οποίο αφίχθη ώρα 06.15 προερχόμενο απο Πειραιά. Εισήλθε το Νήσος Σάμος αποβίβασε επιβάτες και οχήματα και απέπλευσε ώρα 07.10, όλο αυτό το διάστημα το Ν. Μύκονος ανέμενε εκτός λιμένα στον οποίο και εισήλθε ώρα 07.20 δηλαδή πάνω απο μία (1) ώρα μετά την άφιξη του με ότι αυτό συνεπάγεται στο πρόγραμμα δρομολογίων του πλοίου, στην ταλαιπωρία των επιβατών, χωρίς σεβασμό, ενδιαφέρον, και τις όποιες υποχρεώσεις απορρέουν απο τα δικαιώματα τους. Αιτία και πάλι ήταν η μία θέση πρόσδεσης πλοίων που διαθέτει το λιμάνι μας. Τι κι αν η θέση στην ‘γωνία’ επισκευάστηκε, τι κι αν η θέση κατέστη και πάλι λειτουργική, τι κι αν ο εργολάβος απομάκρυνε εργαλεία και  υλικά απο τον χώρο, η θέση παραμένει ‘ορφανή’. Τί να υποθέσει κανείς, ανικανότητα; αδιαφορία; Έλλειμα επαγγελματικό;Αυτά είναι μερικά μόνον επίθετα που μπορούν να συνοδεύσουν αυτούς που χειρίζονται το θέμα. Ο εργολάβος έχει τελειώσει το έργο σχεδόν ένα μήνα, χωρίς αυτό να έχει παραδοθεί ακόμα, οι ‘αρμόδιοι΄δικαιολογούνται οτι η παραλαβή καθυστερεί για να στεγνώσει το τσιμέντο, δικαιολογία που προσβάλλει τη νοημοσύνη των πολιτών.

Τελικά τα ίδια με πέρσι με μικρές μόνο παραλλαγές αυτά που συμβαίνουν και φέτος, έχουν καταστήσει το λιμάνι μας ‘λιμένα περιορισμένων δυνατοτήτων’ με ανθρώπους να αδυνατούν να το διαχειριστούν, με ανθρώπους που δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν επιβάτες, βαπόρια, και οχήματα, που δεν μπορούν να ακολουθήσουν τις ανάγκες του. Αρμόδιοι που σε συσκέψεις βγάζουν ‘κορώνες’ και υπόσχονται, στο διαταύτα όμως  παρουσιάζονται ανεπαρκείς, και λαμβάνουν ένα ολοστρόγγυλο μηδενικό.

Είναι καιρός να σημάνει αφύπνιση, το θέρος με ότι αυτό συνεπάγεται ήρθε, αυτοί που πρέπει ας σηκώσουν μανίκια, ας στρωθούν στην δουλειά, για να μην γίνουμε για ακόμα μια χρονιά οι δακτυλοδεικτούμενοι του Αιγαίου, για να μην χάνουμε επισκέπτες πρός άλλους προορισμούς, για να μην αγανακτεί ο κόσμος. Ας πράξουν το αυτονόητο και να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Άλλωστε ζούμε στην Χίο το νησί της ναυτοσύνης.

 

 

                                                                                    ΣΤΥΛ. ΠΑΝΤΕΛΗΣ

                                                                                ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ε.α  Π.Α

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ