15.10.2021 13:06

Στη Χίο εν μέσω «Μπάλλου» η εντυπωσιακή ρώσικη φρεγάτα Shtandart

Μια ξύλινη φρεγάτα, βγαλμένη  από την εποχή των Τσάρων της Ρωσίας, έδεσε στο λιμάνι της Χίου, το πρωί της Παρασκευής 15.10.2021.

Η φρεγάτα Σταντάρτ είναι το ακριβές αντίγραφο του πολεμικού που κατασκευάστηκε από τον Πέτρο το Μέγα το 1703 για να υπερασπιστεί την Αγία Πετρούπολη.

Ο πρώτος από τους Τσάρους, που ξεκίνησε την πολεμική αναμέτρηση με την Οθωμανική Αυτοκρατορία για την κυριαρχία στον Εύξεινο Πόντο και έστειλε τα πρώτα ρωσικά πλοία στη Μεσόγειο, ήταν ο Μέγας Πέτρος (1682-1725). Την πολιτική της διείσδυσης στη Μεσόγειο συνέχισε η Μεγάλη Αικατερίνη (1762-1796).

Το σύγχρονο Shtandart χτίστηκε το 1999 είναι μια λειτουργική εκπαιδευτική έκδοση.

Πλήρες φωτορεπορτάζ στη σελίδα του "π" Facebook

Η φρεγάτα Σταντάρτ κλέβει την παράσταση στα ναυτικά φεστιβάλ στα ευρωπαϊκά λιμάνια κερδίζοντας την προσοχή του κοινού.

Το πλήρωμά της έχει την ευκαιρία να επισκεφθεί διάφορες γιορτές και συναυλίες, να περπατήσει στους δρόμους των λιμανιών και να επικοινωνήσει με ομοϊδεάτες από διαφορετικές χώρες.

Επαγγελματικών προδιαγραφών, ασφαλής και οικονομικά βιώσιμο, η Frigate Shtandart έχει ως πλήρωμά της νεαρούς εκπαιδευόμενους και συμμετέχει σε εκδηλώσεις, ναυτιλιακά φεστιβάλ και επισκέπτεται διάφορα λιμάνια ως «πρέσβης της Ρωσίας».

Στις 9 Οκτωβρίου 2021 η φρεγάτα «Shtandart» ξεκίνησε την ιστορική και εκπαιδευτική αποστολή στην περιοχή του Αιγαίου, όπου την περίοδο 1768-1774 έλαβαν χώρα οι συγκρούσεις των Ρώσων και των Οθωμανών στο πλαίσιο του Ρωσοτουρκικού Πολέμου.

Οι συγκρούσεις στο Αιγαίο και η εξέγερση των Ελλήνων κατά των Τούρκων στην Ελλάδα ονομάστηκαν ως «Τα Ορλοφικά».

Οι Ρώσοι ονόμαζαν την περιοχή του Αιγαίου ως «Αιγαίο Αρχιπέλαγος», γι’ αυτό και ονόμασαν την επιχείρηση «Αρχιπελαγική εκστρατεία».

Επόμενος προορισμός του πλοίου είναι η Λήμνος.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ