14.3.2020 15:37

Σταματούν για 15 ημέρες τα δρομολόγια από και προς Τουρκία

Με κοινή απόφαση των τριών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στη γραμμή Χίου- Τσεσμέ

Την πρακτική της ελληνικής εταιρείας «Sunrise Tours» που από την προηγούμενη εβδομάδα διέκοψε την εκτέλεση των δρομολογίων από και προς Τσεσμέ για ένα μήνα, ακολουθούν και οι άλλες δύο τουρκικές εταιρείες «Turyol» και «Erturk» που το μεσημέρι του Σαββάτου κλήθηκαν από την κεντρική Λιμενάρχη Ειρήνη Αργύρη, στο Λιμεναρχείου Χίου για την λήψη μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Και οι δύο εταιρείες, δεσμεύτηκαν εγγράφως, ότι θα διακόψουν τα δρομολόγια από και προς το λιμάνι του Τσεσμέ από τη Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020 και για χρονικό διάστημα 15 ημερών, επανεξετάζοντας τη συνέχιση ή όχι της διακοπής δρομολογίων ανάλογα με τις εξελίξεις.

Της συγκεκριμένης απόφασης, θα εξαιρεθεί ένα δρομολόγιο μεταφοράς νταλικών, οι οδηγοί των οποίων θα εξεταστούν από ειδικό κλιμάκιο, καθώς και ένα δρομολόγιο μεταφοράς κόσμου προκειμένου να επιστρέψουν στην Τουρκία όσα άτομα βρίσκονται Χίο καθώς και στη Χίο όσοι βρίσκονται στον γειτονικό Τσεσμέ.

Στη σύσκεψη, ήταν παρών και ο αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας Παντελής Βρουλής, σημειώνοντας ότι αποτελεί επιτακτική ανάγκη η προσωρινή διακοπή των δρομολογίων της γραμμής για λόγους διαφύλαξης της δημόσιας Υγείας τόσο των κατοίκων της Χίου όσο και των κατοίκων του Τσεσμέ.

«Παρότι ελληνικό κράτος και ΕΟΔΥ δεν μπήκαν στον κόπο να μας απαντήσουν με την βοήθεια της Κεντρικής Λιμενάρχη Ειρήνης Αργύρη και του Λιμενικού Ταμείου καταφέραμε να εισακουστεί το αίτημά μας για διακοπή των δρομολογίων από και προς Τουρκία», ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης σε δήλωσή του στον "π".

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ