24.5.2017 11:03

Στα σκαριά η ίδρυση της πρώτης μη κρατικής Α.Ε.Ν.

Το συζήτησαν ήδη ο Παναγιώτης Κουρουμπλής και εκπρόσωπος της Ένωσης Εφοπλιστών

Στον προσανατολισμό της ίδρυσης Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού από Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα Οργανισμό προσανατολίζεται το Υπουργείο Ναυτιλίας, καθώς ο υπουργός Παν. Κουρουμπλής φαίνεται να έχει κάνει ήδη τις πρώτες επαφές, για τις οποίες μάλιστα ενημερώνει και εφοπλιστές, με πρώτο τον Πάνο Λασκαρίδη, Γεν. Γραμματέα της Ένωσης Εφοπλιστών, με τον οποίο συναντήθηκε.

Η ίδρυση νέας Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού ως Πρότυπης Σχολής, θα έρθει, σύμφωνα με τον υπουργό, να καλύψει τις ανάγκες προσέλκυσης νέων Ελλήνων ναυτικών στο επάγγελμα, καθώς διαπιστώνεται η ολοένα και μεγαλύτερη συρρίκνωση, μέσα από διαδικασίες που ακόμη δεν έχουν διευκρινιστεί, ωστόσο ως σενάριο η δημιουργία Πρότυπης Σχολής τυγχάνει της αποδοχής του εφοπλιστικού κόσμου.

Αν και δεν έχουν δοθεί περισσότερα στοιχεία στη δημοσιότητα, η ίδρυση της παραπάνω σχολής προϊδεάζει για Ακαδημίες, όπου οι μετέχοντες οικονομικά θα συναποφασίζουν τον τρόπο λειτουργίας τους καλύπτοντας τα κόστη και ορίζοντας τις προδιαγραφές με τις οποίες θα ανταγωνίζονται τις άλλες Ακαδημίες, ουσιαστικά λειτουργώντας υπό τα κριτήρια που θα θέσει η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών.

Εάν πάντως το Υπουργείο προχωρήσει στην παραπάνω ενέργεια, ζήτημα ενδέχεται να προκύψει με τις ήδη υπάρχουσες Σχολές Εμπορικού Ναυτικού, που λόγω του δημόσιου χαρακτήρα τους και της εξάρτησής τους από τον εθνικό προϋπολογισμό, δεν είναι βέβαιο ότι θα μπορούν να ανταγωνιστούν αντίστοιχες με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ