25.10.2023 11:58

Σεμίραμις Παληού: Επενδύει στην υπεράκτια αιολική ενέργεια μέσω της Diana Shipping

Συμμετέχει σε κοινοπραξία η οποία αναμένεται να έχει στην ιδιοκτησία της και να εκμεταλλεύεται πλοία υπεράκτιας αιολικής ενέργειας

Η εισηγμένη στο χρηματιστήριο του NYSE ναυτιλιακή εταιρεία Diana Shipping Inc. συμφερόντων Σεμίραμις Παληού ανακοίνωσε ότι, μέσω μιας ξεχωριστής θυγατρικής της που της ανήκει εξ ολοκλήρου, υπέγραψε συμφωνητικό που αφορά τη συμμετοχή της σε κοινοπραξία η οποία αναμένεται να έχει στην ιδιοκτησία της και να εκμεταλλεύεται πλοία υπεράκτιας αιολικής ενέργειας.

Στην αρχική φάση αυτής της συνεργασίας, η κοινοπραξία έχει παραγγείλει δύο υψηλής προδιαγραφής πλοία παροχής υπηρεσιών– Commissioning Service Operation Vessels (CSOVs) από τη VARD και έχει το δικαίωμα προαίρεσης-option για την απόκτηση δύο επιπλέον πλοίων παροχής υπηρεσιών υπεράκτιας αιολικής ενέργειας, σε μια προσπάθεια να καταστεί κορυφαίος πάροχος στον εν λόγω τομέα.

Οι εταίροι της εταιρείας στην εν λόγω επιχείρηση είναι η Blue Star Group GmbH & Cie. KG, η SeaRenergy Offshore Holding GmbH και η SeraVerse GmbH, οι οποίες μοιράζονται τη δέσμευσή της για καινοτομία και αριστεία στον τομέα της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας.

Η Σεμίραμις Παλιού, Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της εταιρείας, δήλωσε: “Είμαστε ενθουσιασμένοι που ανακοινώνουμε την πρόθεσή μας να εισέλθουμε σε έναν νέο τομέα της ναυτιλιακής βιομηχανίας μέσω μιας στρατηγικής συνεργασίας που περιλαμβάνει την απόκτηση δύο πλοίων CSOV. Θεωρούμε την επένδυση αυτή ως μια ακόμη απόδειξη της δέσμευσής μας για ένα πιο πράσινο και βιώσιμο μέλλον. Μαζί με τους αξιόλογους εταίρους μας, ξεκινάμε ένα συναρπαστικό ταξίδι που αναμένεται να συμβάλει σε έναν καθαρότερο και πιο φιλικό προς το περιβάλλον κόσμο”.

Στο μεταξύ, μετά την ολοκλήρωση της πώλησης του m/v Boston που ανακοινώθηκε προηγουμένως, ο στόλος της Diana Shipping Inc. θα αποτελείται από 40 πλοία μεταφοράς ξηρού χύδην φορτίου: 4 Newcastlemax, 9 Capesize, 5 Post-Panamax, 6 Kamsarmax, 7 Panamax και 9 Ultramax.

Από σήμερα, η συνδυασμένη μεταφορική ικανότητα του στόλου της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένου του m/v Boston, είναι περίπου 4,7 εκατομμύρια dwt με σταθμισμένο μέσο όρο ηλικίας 10,55 έτη.

Πηγή: newmoney.gr

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ